Niels & Angèle grote winnaars van de MIA's

donderdag 7 februari 2019 - 23:28
MIA's 2019
Niels Destadsbader en Angèle gaan dit jaar met de meeste MIA's naar huis.

Op donderdag 7 februari werden in Paleis 12 in Brussel de Music Industry Awards uitgereikt. Via een stemming kon het publiek de meest verdienstelijke artiesten van 2018 bekronen met een gegeerde MIA.
De verwachtingen kwamen uit. Niels Destadsbader en Angèle gingen naar huis met de meeste awards.
Niels heeft een grote schouw nodig, want daar staan voortaan 5 trofeeën. Hij kreeg de meeste stemmen voor "Nederlandstalig", "Pop", "Solo-man", "Populair" en "Album".
De Franstalige Angèle was meer dan gelukkig met 3 MIA's voor "Solo-vrouw", "Doorbraak" en "Artwork". Eerder kreeg Angèle van de collega's van RTBF drie D6bels.

De andere MIA's gingen naar Tamino voor "Alternative", Lost Frequencies voor "Dance", Bazart voor "Groep" en Tourist LeMC voor "Urban".

Muzieksector

Eerder op de avond werden er ook door de mensen van de muzieksector 5 MIA's uitgereikt. Angèle kreeg "Artwork", Bram Vanparys van The Bony King voor "Auteur", Arsenal voor "Live", David Poltrock voor "Muzikant" en Stromae voor "Video".

Zoutelande

De MIA voor "Hit van het jaar" ging terecht naar "Zoutelande" van Bløf en Geike Arnaert.

Lifetime Achievement Awards

Tijdens de MIA's werden er ook 2 Lifetime Achievement Awards uitgereikt. De gelukkigen waren de platenfirma PIAS en The Scabs, die 40 jaar op de planken staan.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!