Nieuw album van Bruce Springsteen en de E Street Band

dinsdag 28 mei 2019 - 11:18
Bruce Springsteen
Bruce Springsteen gaat met zijn vertrouwde begeleidingsband een nieuw album opnemen.

Binnenkort ligt zijn jongste album "Western Stars" in de winkel of Bruce Springsteen heeft nog belangrijk nieuws. In de herfst gaat The Boss met zijn E Street Band weer de studio in voor de opname van een nieuw album. En daarna gaan ze in 2020 ook op tournee. 
Bruce Springsteen vertelde het nieuws tijdens een gesprek met regisseur Martin Scorsese toen ze promotie deden voor de nieuwe Netflix-film "Springsteen on Broadway".
De rocklegende zei dat hij reeds genoeg nieuwe liedjes heeft voor de album. 
De vorige opname van Bruce Springsteen & The E Street Band dateert van 2014. Toen realiseerden ze "High Hopes".

In de herfst nemen we een nieuw album op en daarna gaan we in 2020 op tournee.

Bruce Springsteen

E Street Band

In 1972 wordt de E Street Band het begeleidingsorkest van Bruce Springsteen. De groepsnaam is afgeleid van "E Street" in Belmar in New Jersey, waar David Sancious, één van de toenmalige muzikanten, opgegroeid was. De groep mocht daar in de garage van zijn moeder repeteren. 
De bekendste leden zijn Steven Van Zandt, Nils Lofgren en Clarence Clemons.
De E Street Band hoor je onder meer op de klassieke albums "Born to run", "Darkness on the edge of town", "The river", "Tunnel of love" en "Born in the U.S.A.".

The Boss

De bijnaam van Bruce Springsteen is The Boss. Eind jaren 60 speelde hij bij de groep Earth. Daarnaast kreeg hij de taak om na de optredens de factuur te gaan innen bij de concertorganisatoren. En dat moet indruk gemaakt hebben.
Daarvoor was zijn bijnaam "Doctor".

Planeet 

In 1999 kreeg een kleine planeet de naam "Springsteen". Astronomen uit Nieuw-Zeeland hadden dit hemellichaam ontdekt toen ze in de nacht van 4 september naar muziek van Bruce Springsteen luisterden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!