Nieuwe Ketnet-reeks: “Alle acteurs zitten in elkaars bubbel, zo hoeven we geen rekening te houden met 1,5m afstand”

dinsdag 19 mei 2020 - 17:06
Getty Images
Een serie opnemen in tijden van corona is niet gemakkelijk. Op de set van 'Thuis' wordt er volop geëxperimenteerd met social distancing. Maar Ketnet komt met een wel heel origineel idee voor hun nieuwe reeks ‘Ik u ook’. Sven De Ridder speelt mee in de reeks en vertelt in ‘Spits met David’ hoe alles in zijn werk gaat.

Er wordt geacteerd in de eigen bubbel, dus bij de acteurs thuis. Het zijn acteurs die familiaal gerelateerd zijn aan elkaar en dat maakt het makkelijker. Zo kunnen we draaien zonder rekening te moeten houden met die anderhalve meter afstand.” 

“Ik ga meespelen met mijn dochter, Robin. Zij speelt ook in de reeks mijn dochter, dus dat valt goed mee. De andere acteurs die meespelen zijn ook allemaal man-vrouw, broer-zus, pluspapa-mama, … Dat is de innovatieve manier van filmen.”

De dochter van Sven De Ridder

“Het is de eerste keer dat ik samen zal spelen met mijn dochter. Ik heb met haar wel al een paar animatiefilms ingesproken. Dit is de eerste keer dat we samen in een project stappen. Dat is spannend, maar plezant! En zeer welkom in deze tijden waar alles anders voor de rest stil ligt voor acteurs.”

“Ik u ook”

“Het is een primeur dat de opnames op deze manier gebeuren. Het is een beetje rock 'n roll, maar ik vind het wel leuk om ‘out of the box’ te denken en aan zo’n project mee te werken. We beginnen eind juli aan het project, maar een decor moeten ze niet meer bouwen. Dat scheelt!”

“Het gaat over de manier van communiceren onder jongeren en tieners via allerlei kanalen: Zoom, WhatsApp, Face Time, Skype… Er zijn verschillende communicatiekanalen. Heel wat familieleden worden meegetrokken in die nieuwe manier van communiceren. Hoe gaan zij daar mee om?"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!