Nobelprijs voor Grandmaster Flash

woensdag 12 juni 2019 - 15:21
Grandmaster Flash
Op dinsdag 11 juni heeft Grandmaster Flash in Zweden de Polar Music Prize gekregen.

Grandmaster Flash is de eerste hiphop-artiest die de Polar Music Prize heeft gekregen. In het juryverslag staat dat Grandmaster Flash mede verantwoordelijk is geweest voor de 'geboorte van hiphop'.

Zweden

De Polar Music Prize wordt elk jaar uitgereikt aan 2 artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de muziekindustrie.  De Polar Music Prize wordt beschouwd als de Nobelprijs voor de muziek.
Grandmaster Flash krijgt naast de award ook nog eens ruim € 93.000. Deze kreeg hij uit handen van koning Carl XVI Gustaf van Zweden.
Eerder mochten Bruce Springsteen, Pink Floyd, Elton John, Metallica, Joni Mitchell en Paul McCartney deze Zweedse award op hun schouw zetten.

Ik voel mij zeer vereerd om deze Polar Music Prize te krijgen, omdat hetgeen wij doen als DJ, vaak over het hoofd gezien wordt.

Grandmaster Flash

Grandmaster Flash

Grandmaster Flash is de artiestennaam van Joseph Saddler. Hij is één van de pioniers van hiphop. Grandmaster Flash wordt beschouwd als de eerste die het scratchen heeft uitgevonden. Met zijn groep The Furious Five scoort hij in 1982 een hit met "The Message". Een jaar later staat hij samen met Melle Mel in de hitlijsten met de klassieker "White lines".
In 2007 kreeg Grandmaster Flash and the Furious Five een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame. Het was de eerste hiphopgroep die deze vermelding kreeg.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!