Nooit meer de hik met pindakaas in huis!

zaterdag 29 februari 2020 - 09:15
Pindakaas
Een pot pindakaas is vooral smullen. Soms op je boterham, soms op je banaan, soms gewoon met een lepeltje. Al kan een pot pindakaas in je werkbak ook heel handig zijn!

In Antwerpen opende de eerste Pindakaaswinkel. Je kan er pindakaas kopen in elke mogelijke smaak: van koffie/zeezout tot dadel/kaneel, witte chocolade of stroopwafel/kaneel, noem maar op! Een pluspunt: in de pindakaas die ze verkopen, zit geen palmolie of toegevoegde suikers.

Een pot pindakaas is naast lekker ook enorm nuttig

Dit zijn 8 tips en tricks met pindakaas (in noodgevallen): 

 1. Als je een klein beetje pindakaas over hout of leer met krassen smeert, helpt dit om te herstellen.
   
 2. Heb je last van een luide scharnier? Wrijf wat pindakaas op het piepende gedeelte van een scharnier en je oren zullen je dankbaar zijn.
   
 3. Een kauwgum op je broek krijg je er vanaf nu zo uit. Je smeert er gewoon wat pindakaas op en het glijdt er zo af.  
   
 4. Je hebt zin in een lekker gebak, maar de boter is op. Kan gebeuren! Pindakaas is een heerlijke vervanger, en het maakt je gerecht meteen ook iets minder vet.
   
 5. Hoe vreselijk is de hik? Laat je niet meer schrikken, of drink geen liters waters. Een lepel pindakaas doet wonderen. Pindakaas is vet en verzacht je keel, daarnaast krijg je een rustige ademhaling omdat je je erop concentreert tijdens het eten van pindakaas.
   
 6. Geraak je moeilijk in slaap? Een lepel pindakaas kan misschien wel de oplossing zijn. Het bevat de stof tryptofaan, een stof die je slomer maakt en zin geeft in een dutje. Een boterham met veel pindakaas zo'n uurtje voor je gaat slapen, doet misschien wel wonderen! 
   
 7. Een ruwe stoppelbaard is verleden tijd. Pindakaas werkt perfect als scheerschuim door de olie die het bevat. Als je pindakaas met nootjes in je badkamerkastje zet, dan werkt die meteen ook als scrub. In 1,2,3 heb je een ultra zachte en gladde huid!
   
 8. En als die pindakaaspot dan toch in je badkamerkastje staat, kan je hem meteen ook gebruiken als conditioner. Smeer het niet op je hoofdhuid, maar op je doffe haarpuntjes om hen gezond te maken. Pindakaas? Want jij bent het waard!  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!