Oh la la la. Arno wordt 70

dinsdag 21 mei 2019 - 06:48
Arno
Op 21 mei wordt Arno 70.

Op dinsdag 21 mei heeft Arno een lange adem nodig. Dit jaar mag hij 70 kaarsjes uitblazen op de grote verjaardagstaart.
Als ereburger van Oostende geeft hij op zijn verjaardag een concert in het Kursaal van Oostende. Wegens groot succes komt er op 22 mei een extra-optreden.
Op maandag 24 juni organiseren onze collega's een Radio 1 Sessie in het OpenLuchtTheater Rivierenhof in Deurne.

Spilliaert

Eind september mogen we ook een nieuw album "Santeboutique" van Arno verwachten. De eerste single daaruit is "Ostende bonsoir". Arno probeert in dit liedje de sfeer van het nostalgische Oostende te verwerken.
Arno is een grote fan van zijn geboortestad en ook van de schilder Léon Spilliaert.

Tijdens een zonsopgang zie je in 1 uur 5 schilderijen van Spilliaert. En dat is uniek in de wereld.

Arno
Oostende bonsoir

Oh la la la

De wereld leert de Oostendenaar Arno Hintjens kennen vanaf 1972. In dat jaar richt hij samen met Paul De Couter de groep Tjens Couter op. De groepsnaam verwijst naar de familienamen van het duo. Hun grootste hit is "Honey Bee" uit 1977. Met dit liedje geraken ze als eerste Belgische groep in Toppop.
In 1980 veranderde de groep van naam in T.C. Matic. Paul Couter wordt vervangen door de gitarist Jean-Marie Aerts. "T.C." verwijst naar "Tjens Couter" en "Matic" naar de Servische dichter Dušan Matic.
Hun klassiekers zijn "Oh la la la", "Putain Putain", "Elle adore le noir", "Le java" en "Ugh Ugh".
Ze probeerden ook Europa te veroveren in het voorprogramma van de Schotse groep Simple Minds.

Solo

In 1986 besluit Arno om solo te gaan. Hij laat zich opmerken met de hits "Forget the cold sweat", "Jive to the beat", "Whoop that thing", "Vive ma liberté" en "Les yeux de ma mère". Hij waagt zich ook aan de Adamo-klassieker "Les filles du bord de mer".
Voor de Vlaamse versie van de animatiefilm Toy Story zingt hij het liedje "Jij bent een vriend van mij".
 

Hoe ik ooit herinnerd wil worden? "Als een mens die gelééfd heeft"

Arno in De Standaard

Onderscheidingen

In 2002 wordt Arno in Frankrijk geridderd. Hij krijgt de onderscheiding "Ridder in de Kunsten en Letteren". Tien jaar later krijgt hij een "Leven vol muziek" in De Eregalerij van Radio 2.

Wijn

Als je net zoals Arno iets te vieren hebt, moet je de Château Oh La La La eens proeven. Arno heeft zijn naam verbonden met deze Portugese wijn. De wijn wordt verkocht voor het goede doel Kom op tegen Kanker.
De witte wijn past bij visgerechten, guacamole, lichtpikante oosterse gerechten of gerijpte kaas. De rode wijn gaat vlot binnen bij de barbecue, aubergine, gerookte paprika en blauwe kaas.

 

Chateau Oh la la la

The Kinks

Net zoals Walter Grootaers is Arno een grote fan van The Kinks. In de week van zijn 70ste verjaardag stelt hij in De Topcollectie zijn idolen voor met 5 klassiekers.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!