Op tracktocht met Fatma Taspinar

donderdag 26 juli 2018 - 10:31
fatma taspinar
Fatma Taspinar is journaliste. Ze begon haar carrière bij de radio en stapte toen over naar `Het journaal'. Begin dit jaar zagen we haar op het scherm met `Mij overkomt het niet', een docureeks op Eén over brute pech en knagende schuldgevoelens.

Muziek is ontzettend belangrijk voor Fatma. Als het kon, zou ze onder het leven een soundtrack schuiven zodat ze alles veel intenser kan beleven. De geknipte gaste dus voor ons programma ‘Tracktocht’.

Tracklijst

Culture Club – Do You Really Want To Hurt Me 
Stond op nummer 1 toen Fatma werd geboren, en was het nu 5 of 6 december 1982?.

Zeki Muren – Yildizlarin Altinda  
Met deze muziek denkt Fatma terug aan haar kindertijd. Turkse liederen, waarmee haar vader de tranen in de ogen kreeg. 'Yildizlarin Altinda' van Zeki Müren betekent letterlijk 'onder de sterren'.

Clouseau – Brandweer  
De eerste muziekjes kreeg Fatma binnen via haar broers en zussen. Maar er was ook al eigen smaak en dan ging ze voor Clouseau. ‘Brandweer’ zingt ze helemaal van buiten mee.

2 Unlimited – No Limit  
Met deze muziek keert Fatma terug naar haar Lagere schooljaren. Aan het dansje dat ze deed tijdens het schoolfeest op No Limit van 2 Unlimited heeft ze goede herinneringen.

Celine Dion – My Heart Will Go On  
Met deze muziek keren we terug naar de puberjaren van Fatma. Ze was fan van Leonardo Di Caprio. De film ‘Titanic’ heeft ze 3 keer gezien in de cinema en komt de film op televisie vandaag, kijkt ze opnieuw.

Backstreet Boys – Quit Playing Games With My Heart  
Fatma was tijdens haar middelbare schooltijd ook fan van The Backstreet Boys, of was het fan van Nick Carter.

Nirvana – Smells Like Teen Spirit  
Nirvana en Smells Like Teen Spirit, was één van de eerste singeltjes die Fatma kocht. Een nummer dat ze heeft leren kennen door haar broer.

Take That – Back For Good  
Take that werd graag gehoord door de zussen van Fatma. Grote zussen begrepen al waar liefdesverdriet om ging, kleine Fatma toen nog niet.
 
De Kreuners – Ik Wil je  
De eerste concerten waar Fatma heen mocht, waren de ‘Vest’ concerten in Lier met als hoogtepunt het optreden van ‘De Kreuners’.

Admiral Freebee – Rags ‘n’ Run  
Het eerste album van Admiral Freebee is voor Fatma een van de beste Belgische platen ooit. De plaat bezit ze nog altijd en in schijfjesvorm.

Eros Ramazzotti – Se Bastasse Una Canzone  
Fatma heeft jarenlang tijdens het weekend in een restaurant gewerkt om haar studies te betalen. Ze was er kind aan huis en Eros Ramazotti doet haar terugdenken aan die tijd, alsook aan de eigenaars van het restaurant.

Radiohead – Creep  
Met deze muziek keren we terug naar de eerste fuif en de eerste slow van Fatma.

Justin Timberlake – What Goes Around… Comes Around   
Fatma is fan en ze mocht hem al es ‘live’ ontmoeten.

Adele – Someone Like You  
Heeft Fatma liefdesverdriet dan zet ze Adele op, en liefst de ‘live’ versie in de Royal Albert Hall, waarop Adele ook zelf gaat huilen.

The Beatles – Yesterday  
Fatma is niet bang voor de dood. Tijdens haar afscheidsplechtigheid mogen ze The Beatles draaien .

Christina Aguilera – Car Wash (ft. Missy Elliott)  
Draagt Fatma op aan haar petekindje. Toen hij nog kleiner was reed ze dikwijls met hem naar de carwash, hij was ontzettend gefascineerd door de borstels op en het water langs de ramen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!