Op tracktocht met Lucas Van den Eynde

donderdag 2 augustus 2018 - 09:00
Lucas Van den Eynde acteerde al enkele jaren in het theater, toen hij bekend werd met zijn typetje Xavier De Baere in “Morgen Maandag”.

Dat was de start van een lange reeks van mooie rollen in films (Groenten uit Balen, Frits & Freddy, De zaak Alzheimer,...) en tv-series ( Het eiland, In de gloria, Dubbelleven, Van Vlees en Bloed, Met Man en Macht,...). 

Naast acteren houdt Lucas ook enorm van zingen, dansen, en entertainen. (Daens, Kleinkunsteiland, dit najaar de musical ’40 – ‘45…) Muziek is dus nooit veraf bij Lucas en neemt een prominente plaats in zijn leven. 

Muziek is een heel subjectief gegeven, waarom raakt een bepaald artiest uw zielke!? Dat heeft te maken met het verloop van je leven, met impressies!

Lucas Van den Eynde

Tracklist

Perry Como – Mandolins In The Moonlight
Perry Como stond op nummer 1 met dit liedje toen Lucas geboren werd, 23 februari 1959.

Rolling Stones – Mothers Little Helper
Mick Jagger en Co werden grijs gedraaid door Lucas oudere broer Roger, ze horen bij zijn eerste muzikale herinneringen. Lucas kreeg overigens de volledige Stones platencollectie van zijn broer.

Conny Froboess – 2 Kleine Italiener
Lucas kreeg als kind ontzettend veel muzikale impressies binnen, van de radio in het soepatelier, over de muziek van zijn oudere broer tot de platen die vader op zijn pick-up draaide. Een Philips platenspeler die 10 plaatjes na elkaar kon spelen... Chubby Checker, Trini Lopez, orgelmuziek, ook blaaskapelmuziek... Bob Benny, en uiteraard dit liefelijke liedje ‘2 Kleine Italiener’ 

Sam The Sham And The Pharaohs – Little Red Riding Hood
Little Red Riding Hood opnieuw een keuze die Lucas doet denken aan zijn broer, zijn muziek. Het is een heel sensueel nummer over Roodkapje.

Tom Jones – What’s New Pussycat
Met de muziek van Tom Jones keert Lucas terug naar de jaren 70, de kermis in Lier. Daar kreeg hij zijn eerste kus van zijn eerste liefje

Internationale Nieuwe Scene – Mistero Buffo – Beverloo
Op zijn dertiende hoorde Lucas een liedje uit Mistero Buffo, het toneelstuk van de Internationale Nieuwe Scène waarvoor Wannes Van de Velde de vertaling en arrangementen had gemaakt. Het vervoerde hem zo dat hij meteen een onvoorwaardelijke fan van Wannes werd. 

Reserve Roy Orbison – In Dreams
Dit is volgens Lucas het ‘ultieme’ liefdesliedje, eentje waaraan hij ook goede herinneringen heeft samen met acteur Peter Van den Begin. Ze maakten allebei deel uit van de cast van een voorstellingenreeks van ‘De Getemde Feeks’.

Mott The Hoople – All The Young Dudes
Mott The Hoople was één van de eerste plaatjes die Lucas met zijn spaarcentjes heeft gekocht. Hij was – is nog steeds fan.

Joan Sutherland & Luciano Pavarotti – La Traviata – Parigi, O Cara
Tijdens zijn toneelopleiding aan ‘Studio Herman Teirlinck’ kreeg Lucas ook zang, alleen en met twee, samenzang dus. Dit dramatisch stukje opera mochten ze toen uitproberen

Wannes Van De Velde – Hier Is ‘m Terug
Wannes Van de Velde is het absolute idool van Lucas. Hij beschouwt hem als zijn leermeester. Wannes heeft hem zowel artistiek als maatschappelijk gevormd.

Procul Harum – A Salty Dog, An Old English Dream (Live In Denmark 2006)
Lucas heeft Garry Brooker ooit ontmoet als ‘Xavier De Baere’. Maar ‘Salty dog’ doet Lucas ook opnieuw denken aan zijn broer Roger, die hem altijd griezelverhalen vertelde. Het verhaal over een duikboot bijvoorbeeld die getorpedeerd werd, iedereen aan boord was dood, maar geen ziel kon rust vinden Ook ‘A Salty Dog’ gaat over een schipbreuk.
  
Frank Sinatra – Moon River
Lucas heeft met Sofie, zijn vrouw de ware liefde gevonden. Ze is dol op Big Band en Rat Pack muziek.
 
Ry Cooder – Cancion Mixteca
Lucas is niet bang van de dood, wel van het afscheid en het gemis. Deze traditional uit de film ‘Paris – Texas’ mag gespeeld worden tijdens zijn afscheidsplechtigheid...

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!