Parkinson dwingt Rob De Nijs tot afscheid

dinsdag 17 september 2019 - 09:13
Rob De Nijs
Rob De Nijs heeft besloten om zijn muzikale carrière af te ronden. Hij heeft de ziekte van Parkinson. 

Onlangs verscheen er een filmpje op het internet waarbij Rob De Nijs tijdens een optreden van een podium viel in het Nederlandse Naaldwijk. Rob had toen net het nieuws gekregen dat hij de ziekte van Parkinson had.
Hij kondigt nu zijn afscheid aan de muziek aan. Maar stoppen is niet voor meteen.

Afscheidstournee

Rob De Nijs gaat eerst zijn huidige tournee nog afwerken. Daarna neemt Rob nog een cd op. Het orgelpunt is een afscheidstournee met Amsterdam als eindpunt.

Ik wil nog een nieuwe cd maken en op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek. Ik maak mijn huidige tour gewoon af en dan volgt volgend jaar een afscheidstour langs alle provincies en een allerlaatste concert in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor me begon.
 

Rob De Nijs

Carrière

Rob De Nijs won in 1962 een talentenjacht met een platencontract als eerste prijs. De eerste twee singles flopten, maar het liedje 'Ritme van de regen' uit 1963 werd een grote hit.
In de jaren 70 leert hij de tekstschrijver Lennaert Nijgh kennen. Samen met Boudewijn De Groot schrijft hij liedjes voor De Nijs. Dat resulteert in 'Jan Klaassen de trompetter', 'Dag zuster Ursula'. 
en 'Malle Babbe'.
Op de radio krijgen de liedjes 'Zet een kaars voor je raam vannacht', 'Het werd zomer', 'Zondag', 'Hou me vast (Want ik val), 'Bo' en '’n Beetje meer' heel veel aandacht. 
In 1985 heeft Rob een kersthit te pakken met 'Alles wat ademt'. Midden jaren 90 staat Rob De Nijs nog eens in de hitlijsten met de klassieker 'Banger hart'.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!