Pat Krimson over geluid: “Ik slaap beter als mijn dochter Troy er niet is. Dan kom ik uit mijn waakmodus”

maandag 25 april 2022 - 13:53
Radio 2
Voor artiest en dj Pat Krimson is zijn gehoor een heel belangrijk instrument. Christel Van Dyck hoorde hem in 'Radio 2 Zintuigen' uit over de overvloed aan auditieve prikkels in zijn leven.

De muzieknoten stromen door de aderen van Pat Krimson. “Muziek hoort bij mijn leven. Ik word wakker met de radio aan. Ik heb dat graag, een muziekje op de achtergrond”, vertelt hij.

Pat houdt zijn gehoor goed in de gaten. Hij heeft last van een hoge ruistoon en geeft af en toe zijn oren de nodige rust. “Doordeweeks galmt de muziek door mijn koptelefoon in de studio en in het weekend draai ik in discotheken. Ik knal de hele week muziek in mijn oren. Om mijn oren wat rust te geven luister ik in de auto langzame en rustige muziek. Ik hou niet van te stil.”

Een half oor dicht

Het gehoor van Pat draait niet alleen op volle toeren als hij muziek maakt. Ook thuis slaapt hij vaak met een half oor dicht. “Als mijn dochter Troy thuis is hoor ik álles. Als ze al met één voetje uit stapt, dan ben ik wakker”, zegt hij. “Eerlijk? Ik slaap beter als ze er niet is. Dan kom ik pas uit mijn waakmodus.”

Selectieve ruistoon

De hoge ruistoon in Pats oor komt af en toe best van pas. Hij hoort soms enkel wat hij wil horen. In de onderstaande video blijkt dat Christels woorden niet helemaal bij hem binnenkwamen...

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!