Paul Severs overleden

dinsdag 9 april 2019 - 16:55
Paul Severs
Paul Severs is overleden aan de gevolgen van hartfalen. Hij werd 70 jaar.

Paul Severs werd geboren op 26 juni 1948 in Huizingen. Hij groeide op in een echt muzikaal nest. Gestimuleerd door de muziek van The Shadows kocht de 14-jarige Paul een gitaar. Met een paar vrienden richtte hij de groep The Shades op. Wat later veranderde de naam in The Criminals. Via het kerkkoor kwam Paul in contact met Pater Pax. Die werd hun manager en bracht hen in contact met Jean Klüger. En de eerste single “Geen wonder dat ik ween” was een feit.

Mi Amigo

Paul Severs was ondertussen aan de slag bij de gemeente Ukkel en daar leerde hij zijn buurmeisje Paulette kennen. Omdat het ook op muzikaal vlak goed ging, veranderde hij van management. Sylvain Tack was eigenaar van een wafelfabriek én van Radio Mi Amigo. Paul kreeg meteen ook een eigen verzoekprogramma op zondagochtend.

Ik ben verliefd op jou

In 1970 volgde de grote doorbraak met het liedje “Ik ben verliefd op jou”. De Franse groep Crazy Horse vertaalde het liedje en stond met “J'ai tant besoin de toi” in de hitlijsten. Voor Octopus - met Paul Michiels - werd de Engelstalige versie “I’m so in love with you” ook een succes.

Zeg eens meisje

Het succes was minder eind jaren 70 en jaren 80. Onder invloed van “Tien om te zien” van VTM kwam daar verandering in. Paul Severs stond terug in de Vlaamse Top 10 met onder meer “Zeg eens meisje”, “Little darling” en “Kom dichterbij”.

Firmin

Toen in 2006 de film “Firmin” met Chris Van den Durpel in de bioscoop kwam, stond het liedje “Geen wonder dat ik ween” op de soundtrack.

Eregalerij

In 2009 werd “Ik ben verliefd op jou” opgenomen in de Eregalerij van Radio 2.

Heel veel reacties 

Er komen heel veel reacties op het trieste nieuws. Vriend van Paul, Jo Met De Banjo vertelde in Spits: "Paul was heel open, hij babbelde graag en was een échte vakman".  Beluister hier de reacties van Jo Met De Banjo, Will Tura, Micha Marah en Willy Sommers

Klik hieronder voor de volledige biografie van Paul Severs

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!