Pedro Elias: “Ik wissel af tussen extreem sporten en extreem chips eten”

donderdag 21 april 2022 - 12:00
Radio 2
Auteur en tv-maker Pedro Elias neemt Siska Schoeters mee naar enkele van de opvallendste momenten uit zijn leven. Samen bladeren ze door zijn fotoalbum.

Oprechte vriendschap

Links op deze recent genomen foto staat de goedlachse Wesley Sonck, verkleed als Jon Bon Jovi. Daarnaast staat Pedro, vermomd als aantrekkelijk 60’s of 70’s figuur. Dit moment speelde zich af tijdens een promofilmpje voor het nieuwe seizoen van De Container Cup. De twee zijn inmiddels goede vrienden.

Pedro: “Wesley is een oprechte en warme man, verstopt in een sixpack. Zijn gezicht heeft zelfs een sixpack. We zijn echte vrienden. Hij mag weten dat ik er altijd voor hem zal zijn. Hij leefde enorm mee in de periode dat mijn zoon Rover leukemie had.

Vechtersbaas

“Dit is mijn zoon Rover. Dit is ongetwijfeld de mooiste foto uit dit rijtje én de mooiste foto aller tijden. Hij sluit zijn ogen en ik zie een echte vechtersbaas. Je voelt dingen als je naar deze foto kijkt. Rover is hier genezen verklaard en we vierden dat op Ibiza. Mijn ouders waren mee, zodat we ze konden bedanken voor alle steun.”

“Een ziek kind geeft je als ouder figuurlijk een litteken voor het leven. Op Rovers rechterschouder zie je ook litteken staan. Onder zijn huid zit een ‘Port-A-Cath’, een machientje waardoor artsen sneller chemo kunnen toedienen of bloed kunnen afnemen.”

Perfecte screensaver

“Ik flirt soms met obesitas. Dit is een foto van mezelf op mijn meest ‘obese periode’. 92 kilo was voor mijn 1,74 toch echt te veel. Ik zeg niet dat je niet van jezelf kan houden als je wat molliger bent, in tegendeel. In mijn geval was het niet zo gezond. Ik heb geen excuus om teveel te wegen, het is puur gulzigheid. Eerlijk, ik heb nu ook chips klaarliggen voor als de microfoon uitgaat.”

“Ik gebruik deze foto vaak als screensaver om mezelf op een gezonde levensstijl te wijzen. Het is een soort reminder. Ik vind het belangrijk om zelfspot te hebben. We moeten onszelf niet te serieus nemen.”

“Ik ben gulzig in alles. Als ik begin met sporten, wil ik daar ook meer en meer van. Ik heb vier jaar lang een zwemverslaving gehad: ik zwom vijf dagen per week. De badmeester smeekte me op vrijdagavond om te stoppen, omdat hij ook aan zijn weekend wilde beginnen. Ik wissel dus af tussen extreem sporten en extreem chips eten.”

Catalaans bloed

"Dit ben ik als vijfjarig kind op een paard. Ik wil me er alvast voor excuseren, want ik veronderstel dat dit niet zo diervriendelijk is. Als ik terug in de tijd kon gaan, dan zou ik nu afstappen." 

"Dit ritje moet tijdens een zomervakantie aan de Costa Brava zijn geweest. Als ik aan die reizen denk, dan denk ik aan de autoritten met mijn papa. Hij was een atypisch figuur, een echte bohemien. We reden in een oude Volvo: ons dak was een houten plank en onze sleutel was een schroevendraaier. Papa is nu overleden en ik wou dat ik weer dat kleine jongetje was dat samen met hem naar het zuiden reed. Ik mis dat wel."

"De helft van mijn bloed is Catalaans. Ik heb veel mee genomen van mijn roots. Zo ben ik bijvoorbeeld een luid en aanwezig type vergeleken met de meeste Vlamingen. En leef ik met passie: niets bij mij is vrijblijvend."

Hypochondrisch verleden

Op deze foto zien we Pedro die net een operatie heeft 'overleefd' en omringd wordt door zijn ‘ontvangstcomité’. Hij is op dat moment nog onder invloed van de medicatie, maar hij steekt toch lachend zijn duim op. Op de foto staat ook Pedro’s vriend, de acteur Rik Verheye. Pedro’s echtgenote kon niet aanwezig zijn, dus was Rik er om zijn vriend na de operatie naar huis te rijden.

Pedro: “Wat je niet op de foto ziet, is het soort operatie dat ik net heb ondergaan. Ik ben daar net besneden. Ik had last van een vernauwde voorhuid, iets wat vaker voorkomt bij 40+’ers.”

“Deze foto laat ik zien in het kader mijn podcast ‘Patiënt Pedro’, waar ik al mijn grote organen bij topdokters heb laten onderzoeken. Ik wilde op wetenschappelijke basis horen dat ik gezond ben.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!