Peter Van de Veire na de eerste halve finale: "Het zou een prachtig statement zijn, mocht Oekraïne winnen"

woensdag 11 mei 2022 - 13:00
Peter Van de Veire
VRT
Op de rode loper van het Songfestival kom je nog wat te weten! Peter Van de Veire vertelde bij 'De Madammen' over de ontboezeming van de Australische kandidaat Sheldon Riley: "Hij vertelde dat het Songfestival zijn leven gered heeft."

Peter Van de Veire kreeg op de rode loper van het Eurovisiesongfestival van heel wat artiesten complimenten over zijn blauwe ogen en zijn atletisch afgetraind lichaam, verklapte hij bij 'De Madammen'. En dat leverde op, want met zijn charmes kwam hij ook wat te weten van de kandidaten. "De liedjeswedstrijd heeft mijn leven veranderd én gered heeft toen ik in 2014 Conchita Wurst zag winnen. Omdat het Songfestival veel levens kan redden, mag Oekraïne gerust winnen van mij", vertelde Sheldon Riley, de Australische kandidaat aan Peter.

Ik kom uit een streng religieuze familie en toen ik Conchita Wurst het Eurovisiesongfestival zag winnen, heeft zij mijn leven veranderd en gered.

Sheldon Riley

Ongelofelijke bubbel van Europese liefde

"Heel wat jonge artiesten hebben hier het Eurovisiesongfestival als levensdoel gekozen. Ze kijken op naar die oudere artiesten en zijn blij dat ze hier op het podium staan. Ze weten dat ze zelf een rolmodel kunnen zijn voor onzekere jongeren in deze rare tijden", vertelt Peter.

Het zou een prachtig statement zijn, mocht Oekraïne winnen.

Peter Van de Veire

Gaat Oekraïne effectief winnen volgens Peter? "Ze kregen tijdens de eerste halve finale het grootste applaus, maar het is niet het beste liedje van de competitie. Zelfs al is het een oorwurm. Maar het klopt wat Sheldon zegt. Het zou een prachtig statement zijn, mocht Oekraïne winnen. Ondanks het feit dat het Eurovisiesongfestival probeert a-politiek te zijn, is dit het zoveelste bewijs dat dit een politiek verhaal is. En daar is niets mis mee."

"Dit is één van de mooiste voorbeelden hoe Europa kan zijn. Alle landen gunnen hier elkaar alles. De deelnemers die niet naar de finale gaan, werden omarmd door de anderen. Er werd samen gezongen en iets gedronken. Ik kom hier altijd terecht in een ongelofelijke bubbel van Europese liefde. Mocht er iets meer Eurovisiesongfestival in Europa en de politiek zitten, hadden we al die problemen niet. Daardoor kan ik er niet tegen zijn mocht Oekraïne winnen", besluit Peter.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!