Phara de Aguirre over corona: "Op het werk is precies een bom gevallen, alle sociale contact is weg"

dinsdag 2 juni 2020 - 13:35
Voorlopig kan Christel Van Dyck niet naar haar geliefde Rotonde in Westende. Maar dat betekent niet dat ze haar gasten niet kan opbellen tijdens het ontbijt!

"Rondlopen in de stad vind ik onwezenlijk. Je moet eraan wennen. We zijn bezorgder, we moeten afstand houden en pijlen volgen." Nee, journaliste Phara de Aguirre is het nog altijd niet gewoon, vertelde ze zondag bij Christel Van Dyck.

"We zijn met vijf in onze bubbel: mijn man en ik, mijn jongste zoon die nog studeert en ook mijn dochter die met haar vriend bij ons is ingetrokken. Ze wonen eigenlijk samen op een studio, maar kozen er dan toch voor naar hier te komen. Er is hier wat meer groen."

Phara is er zich van bewust dat ze niet te klagen had de laatste maanden. "Gezelschap, een beetje groen en geen geldzorgen: dat zijn drie voorwaarden om een periode van quarantaine door te komen. Mijn wedde is doorbetaald, maar niet iedereen kan dat zeggen."

Op het werk valt alle sociale contact weg. Het is zo triest.

Phara de Aguirre

Grotere tafel, minder gasten

"De eerste vijf weken heb ik van thuis uit gewerkt, want ik was met een docureeks voor Canvas bezig. Nu maak ik al een tijdje De Afspraak, maar wel anders dan anders. We hebben een grotere tafel en één gast minder. Anders kunnen we de veiligheidsmaatregelen niet respecteren", legt ze uit.

"Het werken op de VRT is heel raar, er lijkt wel een bom gevallen. In het bedrijfsrestaurant valt alle sociale contact weg. Je moet er snel iets gaan halen en weer wegwezen. Het is zo triest."

Maar toch kan ze zich na al die jaren nog steeds niet inbeelden bij welke andere job ze even gelukkig zou geweest zijn. "Al die vragen mogen stellen en de antwoorden niet moeten weten, dat is toch zalig!", besluit ze.

Bekijk hier het gesprek

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!