Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: Christel Van Dyck

Christel Van Dyck

Piet Huysentruyt: "Ik werk in de zaak van mijn zoon maar ik zet wel een stap achteruit. We hebben daar duidelijke afspraken rond"

ma 22 jun. - 0:33

Piet Huysentruyt was zondag te gast bij Christel Van Dyck. Hij blikte met fierheid terug op de heropening van zijn restaurant Likoké in de Ardèche. Maar dit keer zwaait Piets zoon Cyriel er de plak. 

"Een opstart is altijd wat moeilijk, maar alles is zeer goed verlopen. We hebben een formidabel menu. Het is allemaal ‘un peu plus de chique’, zegt Piet vol trots. "Mijn zoon Cyriel had een hele ploeg samengesteld met jongens uit verschillende hoeken van de wereld. Maar zij mogen hun land niet uit. Dus heb ik maar mijn hulp aangeboden. Ik zet wel een stap achteruit. We hebben daar heel duidelijke afspraken over gemaakt. Alles wordt wat rustiger voor mij, dat is niet abnormaal voor een man van 57", geeft hij grif toe.

Piet heeft een reis van 42 uur achter de rug om de opening van het restaurant mee te maken. Hij overwinterde zoals gewoonlijk in Zuid-Afrika. “Het was de eerste repatriëringsvlucht van KLM vanuit Zuid-Afrika. We hadden alle mogelijke moeilijkheden onderweg. We sukkelden van de enige vertraging naar de andere. Zo mis je aansluitingen natuurlijk, maar het is wat het is. Het eerste wat ik gedaan heb, was in Joyeuse een Belgisch frietje gaan eten, mét mayonaise", lacht Piet.

Ik zet een stap achteruit.Alles wordt wat rustiger voor mij, dat is niet abnormaal voor een man van 57.

— Piet Huysentruyt

"Zolang ik blijf leven, is er een biografie"

Door de coronacrisis is de lancering van Piets biografie ook uitgesteld tot 2021. "Maar zolang ik blijf leven, is er nog altijd een biografie", zegt Piet heel nuchter. "Ik ben fier op mijn boek. Ik hang mijn leven op aan de gerechten die mij gevormd hebben als chef. Van de recepten van ons moeder en vader, over de episode in Wortegem-Petegem tot waar we nu staan. Ik heb in de gastronomie mijn carrière mooi afgesloten met een ster en een 17 op 20 in de Gault Millau."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet