Plant de 'Pinky Winky' van Ingeborg in je tuin

zaterdag 18 juli 2020 - 08:50
Siska Schoeters heeft geen groene vingers! Daarom vraagt ze elke week aan een gast om een plant voor aan haar vijver mee te brengen. Deze week koos Ingeborg voor een 'Pinky Winky'. Koen Wauters hielp even met het planten van de struik. Zin om deze prachtige plant ook in jouw tuin te zetten? Met deze tips lukt het zeker!

Ingeborg is verzot op bloemen in de tuin . "Ik wou eerst een treurwilg meenemen, maar ik zie dat je die al hebt staan. Gelukkige heb ik dus gekozen voor de 'Pinky Winky.'"

De 'Pinky Winky' is een brede, rechtopstaande pluimhortensia met veel blad. Hij geeft je prachtige witte bloemen met een roze schijn. Hij heeft een enorme aantrekkingskracht voor bijen en vlinders. Plant ook een 'Pinky Winky' in jouw tuin met onze tips!

Zonnen maar

De plant geeft het meeste van zijn pracht prijs in de volle zon. Zet hem dus op een plekje in de tuin met weinig tot geen schaduw.

Thuis aan de kust

Niet alle planten kunnen goed tegen zoute zeelucht. Maar deze plant kan tegen een stootje. De stevige plant is ideaal voor in een tuintje aan de kust of op een plekje waar veel wind waait. 

Snoeien 

De 'Pinky Winky' groeit op éénjarig hout, dus elk voorjaar mag hij stevig gesnoeid worden! De struik is bovendien zeer winterhard.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!