Plant net als Peter Van de Veire een vijgenboom in je tuin!

zaterdag 15 augustus 2020 - 08:45
Siska Schoeters kan veel, maar verstand van tuinieren heeft ze niet. Daarom vraagt ze elke week aan haar gast om een plant aan haar vijver neer te poten. Deze week bracht Siska's buurman Peter Van de Veire een scheut van zijn vijgenboom mee. Zelf vijgen kweken in je eigen tuin? Check onze tips.

"Ik kom heel graag in Griekenland en het zuiden van Frankrijk en daar zijn vijgenbomen alomtegenwoordig. Dus ik wou dan ook graag in onze eigen tuin een vijgenboom, en hoewel het niet superlokaal is, hebben we er echt veel vruchten van", vertelt Peter Van de Veire. "Ik heb dan ook een scheut van mijn eigen vijgenboom afgesneden voor Siska!"

1. Kies de juiste soort

Niet elke vijgenboom past bij ons klimaat! Vraag daarom voldoende informatie in het tuincentrum. Over het algemeen zijn vijgenbomen wel winterhard. Bij vrieskou zullen enkele takken afsterven, maar geen paniek, die komen in het voorjaar terug!

2. Warm en beschut

Waar plant je nu het best je vijgenboom? Ideaal staat hij op een warme en beschutte plek. Heb je een muur naar het zuiden gericht, dan staat je vijgenboom daar het best. Plant de boom ook het best in de volle grond en niet in een pot.

3. Vijgen oogsten en smullen maar! 

En dan bedoelen we meteen smullen! Het is niet gemakkelijk om vijgen goed te bewaren. Plukken en opeten dus. De meeste soorten zijn klaar voor oogst eind augustus of begin september. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!