Plant ook de zomereik van Astrid Stockman

zaterdag 22 augustus 2020 - 08:50
Tuinieren is een werkwoord, maar meer dan dat is het voor Siska Schoeters niet. Ze is niet zot van schuppen, harken en snoeien. Om het domein rond haar vijver toch een beetje op te fleuren vraagt ze elke week aan een bekende gast om een plant mee te nemen. Sopraan Astrid Stockman koos voor een zomereik. Met deze tips plant je zelf een zomereik in je tuin.

Astrid houdt van de natuur. Ze koos voor een frisse, groene loofboom die van je terras of tuin een gezellige plek maakt: de zomereik. "Dat is mijn geboorteboom. Hij staat ook bij mijn grootouders in de tuin." Wil je zelf een zomereik in je tuin? Met deze tips lukt het je zeker! 

Makkelijke boom

De zomereik is een makkelijke plant in je tuin. De boom vereist geen speciale bodem. Niet te nat, niet te droog. Plant hem bij voorkeur op een plekje waar veel zon komt of in lichte schaduw. 

Groeien maar! 

Eiken worden met gemak vele honderden jaren oud en worden minstens dertig meter hoog. Denk dus goed na over waar je deze boom zet en of er genoeg ruimte is om te kunnen groeien.

Zelf eikeninkt maken

In de herfst vind je onder de bladeren van de zomereik kleine bolletjes, dat zijn galappels! Deze worden al sinds jaar en dag gebruikt om inkt mee te maken. Verpulver de galappels, meng ze met water of wijn en je hebt zelfgemaakt inkt! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!