Plant ook Griekse Oregano zoals Jani Kazaltzis in 'De Vijver van Siska'

zaterdag 25 juli 2020 - 08:50
Siska is niet dé vrouw die spontaan plantjes plant, onkruid wiedt en struiken snoeit. Kortom, ze heeft geen groene vingers. Daarom vraagt ze elke week aan haar gast om een plant aan haar vijver neer te zetten. Deze week bracht Jani Kazaltzis Griekse Oregano mee naar 'De Vijver van Siska'.

Griekse roots vragen om Griekse kruiden. "Ik weet eigenlijk niet of Griekse oregano echt bestaat, maar mijn vader zet voor alles wat goed is 'Grieks'." Jani, we kunnen je verzekeren 'Griekse oregano' bestaat wel degelijk. Met deze tips zet je 'm in je tuin! 

1. In de zon! 

Griekse oregano is een mediteraanse plant die je kan kweken in volle zon. De plant houdt van van warmte. Ook de bodem hoeft niet super nat te zijn. Een normale tot droge bodem is ideaal voor dit plantje. 

2. Kweken maar

Wil je elk jaar meer oregano? Dat kan zeker! Steek in het voorjaar een stuk van je plant uit de grond, scheur de plantjes en wortels uit elkaar. Zet de afzonderlijke planten op een zonnige plek in je tuin. 

3. Drogen en bewaren 

In de winter verliest de plant zijn blaadjes. Pluk daarom aan het einde van de zomer enkele oregano-blaadjes van je plant. Leg ze goed verspreid op een droge handdoek en wacht een week. Wanneer de oregano knispert en kraakt is hij goed gedroogd. Verkruimelen en in potjes doen! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!