Podcast 'Hey Paul': Kom, samen met Michèle Cuvelier, in de buurt van Paul McCartney

vrijdag 17 juni 2022 - 07:00
Michèle Cuvelier
VRT
'Let it be' zingt Paul McCartney. Maar hoe doét hij dat? Michèle Cuvelier probeerde de bassist van The Beatles de vraag te stellen en maakte er de podcast 'Hey Paul' over.

14 jaar en weg van Macca

Michèle Cuvelier, collega bij Studio Brussel, leerde de liedjes van Paul McCartney kennen toen ze 14 jaar was en ze was er meteen weg van. Michèle beluisterde het volledige muzikale oeuvre en las elke biografie van Macca.

Een heel persoonlijke podcast

Michèle Cuvelier heeft een podcast 'Hey Paul' gemaakt en in 5 afleveringen gaat ze op zoek naar over haar idool Paul McCartney.

In 'Hey Paul' vertrok ze van 1 vraag "How do you let it be?". "Laat het los" is een uitspraak die voor Michèle Cuvelier heel herkenbaar is. 'Hey Paul' is een heel persoonlijke podcast geworden, waarbij Cuvelier in haar kaarten laat kijken.

Michèle Cuvelier probeerde zo dicht mogelijk te geraken bij haar grootste muzikale held. Ze stelde zich de vragen zoals "Wat is fanschap?", "Waarom is Paul McCartney zo'n held?" en "Waarom is 'Let it be' zo'n uitzonderlijk nummer?". Deze vragen brachten haar naar plaatsen die ze niet voor mogelijk achtte en misschien zelfs tot bij Paul McCartney zelf.

Je hoort de antwoorden in de 5 afleveringen in 'Hey Paul' van Michèle Cuvelier op VRT NU.

Beluister hier de podcast 'Hey Paul'

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!