Postbode Wendy schrijft wenskaarten voor alle 400 brievenbussen van haar ronde: "Eens iets anders dan een factuur!"

woensdag 5 januari 2022 - 14:50
Postbode Wendy
Wie ontvangt of schrijft er al eens graag een kerst- of nieuwjaarskaart? Postbode Wendy alvast wel. Ze maakt handgeschreven kaarten voor elke brievenbus van haar postronde. Op die manier wil ze de mensen graag blij maken in coronatijden: "Ik heb 400 brievenbussen op mijn postronde. Ik heb hen allemaal een kaartje geschreven," zegt postbode Wendy bij Radio 2 Spits met David Van Ooteghem.

400 brievenbussen

Radio 2-luisteraar Herta uit Sint-Katelijne-Waver vertelde aan Radio 2 dat ze wel een heel bijzonder kaartje in de brievenbus kreeg, getekend 'Postbode Wendy'. Daar keek Herta toch even van op: “De kaartjes hebben allemaal hetzelfde handschrift, maar de lay-out is elke keer lichtjes anders. Het is dus weinig waarschijnlijk dat het een voorgedrukt kaartje is. Het ziet ernaar uit dat postbode Wendy al die kaartjes met de hand schrijft." 

Herta: "Ik weet niet hoe groot de ronde van een postbode is, maar dat moet uren en uren duren.  Als je dat al beseft, denk je ‘wauw, dit is echt wel uitzonderlijk!'”

De gulle postbode reageert bij Radio 2 Spits: "Er zijn 400 brievenbussen op mijn postronde!" En heeft Wendy dan voor iedereen een kaartje gemaakt? "Iedereen. Ik heb ze allemaal met de hand geschreven. Gelukkig heb ik een week in quarantaine gezeten... Zo kon ik op mijn gemak schrijven! Het voordeel is dat ik graag schrijf."

Wendy's wenskaart

Wenskaart van Wendy

Verrassend

De postbode wil op deze manier de mensen blij maken. "Ik heb nu een vaste ronde. Ik heb altijd al gezegd: als ik mijn eerste vaste ronde heb, schrijf ik kaartjes!" Nieuwjaar was dus de ideale gelegenheid voor Wendy: "Het is nieuwjaar, maar door corona zie ik niet veel mensen. Ik wil hen op deze manier toch gelukkig nieuwjaar wensen."

"Blijkbaar zijn de mensen wel blij met de kaarten. Ze waren verrast dat ze van de postbode eens een kaartje krijgen. Het is eens iets anders dan een factuur of een rekening."

Door corona zie ik niet veel mensen. Ik wil hen op deze manier toch een gelukkig nieuwjaar wensen.

Postbode Wendy

Respons

De mensen van Wendy's ronde zijn zo dankbaar dat ze zelf ook een kaartje terugschrijven: "Ze hebben kaartjes aan de brievenbussen gehangen. Ze zeiden dat ze het fijn vonden en wensten me ook de beste wensen. Ik vond het leuk dat ik respons heb gekregen."

Wendy krijgt kaarten terug

Allemaal kaarten

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!