Raymond van het Groenewoud over zijn idolen The Beatles: "De ruige stem van John Lennon in 'Twist and shout' heeft mij gered van een donkere, sombere jeugd"

maandag 5 oktober 2020 - 07:00
Raymond van het Groenewoud
VRT
Radio 2 zet een heel jaar Raymond van het Groenewoud in de schijnwerpers naar aanleiding van zijn 70ste verjaardag. Hij is vereerd met de liedjes die zijn collega's bewerkt hebben. Toen we hem vroegen of hij zelf ook idolen heeft, moesten we niet lang wachten op een naam. The Beatles uit Liverpool staat bovenaan zijn lijstje. Op zijn kamer hangen al hun posters.

4 middelmatige muzikanten en 2 genieën

The Beatles hebben een heel goede invloed gehad op de jeugdige Raymond van het Groenewoud. Toen Raymond voor het eerst de ruige stem van de enthousiaste John Lennon hoorde in 'Twist and shout' werd hij meteen van zijn sokken geblazen. Van 'I should have known better' wordt Raymond heel blij en als zanger is het niet evident om geloofwaardig blij te klinken. 'A day in the life' is een kruisbestuiving van de genieën Lennon & McCartney. 'Happiness is a warm gun' is voor van het Groenewoud het fantastische resultaat van 4 middelmatige muzikanten die ongelofelijk lang samenwerkten. Tot slot smelt Raymond bij de mooie melodie en suggestieve tekst van 'For no one', geschreven door Paul McCartney.
  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!