de madammen
Recept Messy Chef: zo maak je heerlijke burrito's
ma 17 mei - 10:00
Messy Chef Jelle maakte een gerecht voor Pleegzorg Vlaanderen, mét heel veel liefde want hij is peter van dat project. Liefde blijft de beste saus! Hou jij van burrito's?
Dit heb je nodig:
- 200 g steak (bavette/onglet)
- Peper en zout
- 1 tomaat
- stuk ijsbergsla
- 1 rode ui
- 200 g frietjes
- 2 of 4 grote durumvellen (afhankelijk van de dikte)
- 1 ui
- 1/2 rode paprika
- 2 tomaten
- 5 perziken uit blik
- 1 eetlepel bruine suiker
- 5 eetlepels van het vocht
- 1 tl paprikapoeder
- 1 kruidnagel
- 1laurierblad
- 1tl korianderpoeder
- 3 tl tomatenpuree
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 1 teen look
- peper en zout
- Olijfolie
- 4 eetlepels water
- 1tl maizena
Aan de slag:
- Snijd de ui, look en paprika fijn
- Fruit aan op een zacht vuurtje in een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg na 10 minuten de suiker en de tomatenpuree toe. Kruid met paprikapoeder, koriander, kruidnagel en laurier. Voeg de rodewijnazijn toe. Roer een minuut en voeg dan de perzik met sap toe. Laat 10 minuutjes pruttelen. Kruid bij waar nodig. Verwijd de laurier en kruidnagel. Mix de saus. Los de maizena op in het water (koud water) en roer het door de saus. Laat nog 20 seconden goed doorkoken en laat daarna afkoelen.
- Kruid de steak met peper en zout. Ik kies graag voor bavette/onglet omdat dat stukje vlees een iets 'draderige' textuur heeft en dat heb je nodig in deze burrito. De eis is wel dat hij mooi saignant gebakken is. Bak de frietjes krokant. Snijd de ui, tomaat en salade in fijne sliertjes. Dat is erg belangrijk om te zorgen dat je burrito niet te snel scheurt.
- Bak het vlees saignant en laat het een minuut rusten. Beleg een tortillavel met de saus, het vlees, de groentjes en de frietjes. Rol 1 keer op, sluit de zijkanten door ze naar binnen de plooien en rol de burrito dan volledig op. Neem een grote pan, voeg een scheutje olijfolie toe en bak de burrito nog snel even krokant (op de plooi) en serveer.