Record: Bohemian Rhapsody werd meer dan 1 miljard keer bekeken op YouTube

maandag 22 juli 2019 - 12:32
Queen
De videoclip van "Bohemian Rhapsody" werd op YouTube meer dan 1 miljard keer bekeken. En dat is een record voor een "oude" clip.

Het is een traditie geworden. Al van oudsher staat "Bohemian Rhapsody" aan de top van alle mogelijke eindejaarslijstjes. Met onze 1000 Klassiekers op kop.

Records

Waarschijnlijk onder invloed van de gelijknamige film, die in 2018 vijf Oscars won, zijn er heel wat mensen die de videoclip opnieuw bekeken hebben. Op YouTube kreeg "Bohemian Rhapsody" ondertussen meer dan 1 miljard keer kijkers. En dat is een nieuw record voor een "oude" clip.
Om dat te vieren heeft de groep een opgepoetste versie van de clip op hun website gezet.

Eerder behaalde de klassieker "Bohemian Rhapsody" een ander record. Het liedje was in 2018 het meest gestreamde nummer van de twintigste eeuw. In november 2018 werd de hit wereldwijd 1,6 miljard keer beluisterd.

Een miljard kijkers voor Bohemian Rhapsody op YouTube! Dat onze muziek nog steeds zo veel impact heeft, is gewoonweg fantastisch. We willen iedereen hiervoor bedanken.

Facebookpagina Queen

Slaapliedje

Het scheelde niet veel of "Bohemian Rhapsody" had een andere titel. In 2014 werd bij een medewerker van de platenfirma van Queen een proefexemplaar van dit liedje gevonden. Met daarop de datum van de persing - 22 oktober 1975 - én een andere titel: "Bohemien Lullaby".
Gelukkig hebben ze ingezien dat de grootste hit van Freddie Mercury & co geen slaapliedje is.

3.500 pond

Omdat "Bohemian Rhapsody" te ingewikkeld was voor een optreden in het populaire BBC-programma "Top of the Pops", werd er een videoclip gedraaid. De regisseur plaatste de 4 groepsleden in hun repetitielokaal voor de camera en na 3 uur was de klus geklaard. De factuur voor de videoclip was ook niet astronomisch hoog. Nauwelijks 3.500 pond werd betaald.
De videoclip van "Bohemian Rhapsody" was de eerste die niet op film werd gedraaid, maar wel op video.

Homo

De Engelse journaliste en biografe Lesley-Ann Jones beweerde in 2015 dat Freddie Mercury in "Bohemian Rhapsody" een verdoken boodschap gestoken had. Hij wou met dit lied zeggen dat hij homo was.
De zinnen "Mama, I just killed a man", "Put a gun against his head, pulled my trigger, now he's dead" en "I see a little silhouetto of a man" zouden verwijzen naar zijn homoseksualiteit.
Toen Lesley-Ann Jones in 1986 Freddie Mercury daarmee confronteerde, gaf hij geen antwoord. Hij heeft het geheim mee in zijn graf genomen. Freddie Mercury stierf in 1991 aan de gevolgen van aids.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!