Record Store Day van zaterdag 18 april wordt twee maanden uitgesteld door het coronavirus

maandag 16 maart 2020 - 15:26
Record Store Day
Maar uitstel is géén afstel, Record Store Day zal hopelijk coronavrij plaats vinden op zaterdag 20 juni. Het nieuwe virus heeft de hoogmis van de platenliefhebber dus met 2 maanden uitgesteld.

2 maanden uitgesteld

Alle liefhebbers van vinylplaten en cd's hebben elk jaar 1 hoogdag en dat is Record Store Day. Deze zou dit jaar plaats vinden op zaterdag 18 april. Maar door het coronavirus en alle maatregelen is Record Store Day met 2 maanden uitgesteld. Teveel mensen op een te kleine ruimte zou het virus te snel laten verspreiden. De dag waarop platenzaken wereldwijd in het zonnetje worden gezet, zal nu plaats vinden op zaterdag 20 juni.

Record Store Day

De zotte morgen

Speciaal voor Record Store Day zal er een beperkte oplage zijn van 500 singles met de liedjes 'De zotte morgen' en 'Ik weet wel mijn lief' van Zjef Vanuytsel. Deze nummers zijn nooit eerder op single uitgebracht.
Ook 500 exclusieve exemplaren van het unieke album 'Wim De Craene Live 78' zijn dan verkrijgbaar.

Gratis concertjes

De eerste Record Store Day vond plaats in 2008. Het is een internationaal georganiseerde feestdag, waarop de platenwinkels en platenlabels extra activiteiten organiseren, om de sector te promoten.
In winkels worden wereldwijd gratis concertjes, meet & greets, exposities en lezingen georganiseerd.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!