Regi: "Als we hierdoor ook al maar één leven kunnen redden, is het de moeite waard geweest"

zaterdag 14 maart 2020 - 08:24
© VRT - Jokko
Binnenkort mogen we ons weer aan een nieuw seizoen van 'Liefde voor muziek' op VTM verwachten. We kregen alvast een voorsmaakje van Regi, want zijn bewerking van 'Kom wat dichterbij' van Gene Thomas werd al de wereld ingestuurd. Kim Debrie mocht Regi wakker bellen om het te hebben over zijn Nederlandstalig debuut.

"Ik ben zo fier op het nummer. Ik krijg er bijna terug tranen in de ogen van! Het was zo een emotioneel moment toen we het brachten daar in Spanje", steekt Regi zo fier als een gieter van wal. Opgelucht is hij ook, want doordat de opnames van 'Liefde voor Muziek' in Spanje plaatsvinden, had het coronavirus nog roet in het eten kunnen gooien. "Ik ben blij dat de opnames er allemaal opstaan, want nu met het coronavirus was het zeker niet gelukt. De productieploeg alleen was al 100 man, dat was nooit goed gekomen."

"André Hazes was gewoon een crème van een man die iedereen heeft ingepakt"

Regi trok samen met André Hazes, Karen Damen, Gene Thomas, Peter Van Laet, Sean Dhondt en Tom Dice & Kato van The Starlings naar Spanje om bijzondere covers te maken van elkaars muziek. "De sfeer in de groep was waanzinnig. We hebben nog altijd een WhatsApp-groepje samen waarin we contact houden met elkaar. Nu, ik kende ook wel al veel van mensen van de groep, zoals Karen, mijn ex-vriendin, maar ook Gene en Sean kende ik al. En André Hazes was gewoon een crème van een man die iedereen heeft ingepakt!"

"Als dit aanslaat, doe ik er nog wel eentje in het Nederlands hoor"

Hoewel Regi al enkele jaren op de teller heeft staan in de muziekwereld, heeft hij in 'Liefde voor muziek' toch iets voor het eerst gegaan. "Het is de eerste keer dat ik een single in het Nederlands heb gemaakt. Vroeger had ik dit sowieso naar het Engels vertaald, maar ik vond het tijd om de dance in het Nederlands te houden. Het nummer raakt mij ook meer in het Nederlands. Als dit aanslaat, doe ik er nog wel eentje in het Nederlands hoor", vertelt Regi al lachend.

"We moeten nu solidair zijn"

Ook Regi heeft enkele optredens moeten annuleren door de maatregelen tegen het coronavirus. 'Maar dat vind ik echt helemaal niet erg, dit is gewoon heel even belangrijk. Als we hierdoor al maar één leven redden, is het voor mij de moeite waard geweest. We moeten nu solidair zijn, ik lig er echt niet van wakker."

Bekijk de beelden uit Liefde voor muziek

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!