Riet Muylaert covert Marva: "Tour was opgedragen aan mijn overleden mama"

donderdag 21 mei 2020 - 10:46
Riet trok vorig jaar door Vlaanderen met een show rond Marva-nummers.

Meer nog: Riet lijkt zelfs een beetje op haar! “Je bent niet de eerste die dat zegt! Tijdens een seniorenvoorstelling waren er heel wat bezoekers die écht dachten dat ik Marva was. Dat was de meest hartverwarmende tournee die we al gedaan hebben."

"De tour was ook een ode aan mijn mama. Het is een beetje een vreemde dag vandaag, want ze is gisteren toevallig gestorven. Maar ik wou hier vandaag toch per sé zijn. Want de Marva-tour was zo aan haar gelinkt, ik heb dat voor haar gedaan. Ze is altijd grote fan geweest van Marva. Maar mijn mama was al langer ziek. Dus ik wou iets voor haar doen. Had ik het maar één keer voor haar kunnen spelen, dan was het al geslaagd geweest. Maar we hebben de show 124 keer kunnen spelen! Iedereen zat op Marva te wachten, dat was onwaarschijnlijk.”

“Na de optredens, wanneer ik cd’tjes verkocht, kwamen veel mensen hun herinneringen aan Marva delen. Dat napraten duurde vaak langer dan het optreden zelf! Marva zit in het hart van zoveel mensen, da’s zo mooi. Ik begon elke optreden met ‘Oempalapapero’. Iedereen kan dat meezingen hé! Ongelooflijk!

De Marva-tour was ook een ode aan mijn mama. Het is een beetje een vreemde dag vandaag, want ze is gisteren toevallig gestorven.

Riet

"Grandioos"

Marva kwam zélf ook naar de voorstelling kijken. “Het is grandioos hoe ze ’t heeft aangepakt”, vertelt Marva bij De Madammen. “Ik heb gelachen, geweend en er zo van genoten.” Er zijn zo veel anekdotes en verhalen over haar optredens tijdens de jaren 60. “Het gebeurde al eens dat ik op de koffie ging bij fans voor een optreden.” “Da’s waar”, zegt Riet. “Dat is iemand mij ook komen vertellen na een optreden! Die fan vroeg toen of Marva even mee naar boven wou komen. En toen je op hun bed lag, zag je dat er poster van jou tegen het plafond hingen!” “Ik was het eerste wat zij zagen als ze wakker werden”, lacht Marva.

“In de jaren 60 is het allemaal begonnen voor mij. In ’63 had ik mijn eerste hit met ‘Geef mij nog een kans’. Dan werd het even rustig. En dan kwam er de grote doorbraak met ‘Een eiland in groen en blauw’, dankzij Cansonissima. Vanaf dan is het, gelukkig maar, altijd in stijgende lijn blijven gaan.” Tot Marva in de jaren 80 zelf besliste om er mee te stoppen. “Ik ben er triestig over geweest, maar heb nooit spijt gehad. Ik wou stoppen in volle glorie.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!