Rihanna doneert bijna 5 miljoen euro aan de strijd tegen het coronavirus

maandag 23 maart 2020 - 11:26
Rihanna
Getty Images
Iedereen is solidair! Ook de zangeres Rihanna (32) is bezig met het coronavirus. Zij doneert 5 miljoen dollar aan verschillende instanties om ook haar steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus.

Rihanna en liefdadigheid

Rihanna, de 32 jarige zangeres uit Barbados, droeg altijd al haar steentje bij aan verschillende liefdadigheidprojecten. In 2006 richtte ze op 18-jarige leeftijd de Believe Foundation op. Met die stichting ondersteunde ze terminaal zieke kinderen op medisch, emotioneel en financieel vlak. De zangeres heeft zo heel wat optredens gedaan, waarvan de opbrengst meteen naar medische hulp, schoolgerief en speelgoed ging.

 

In 2008 deed ze mee aan een project van de kledingketen H&M: Fashion Against AIDS. Ze ontwierp een kledinglijn voor H&M waarvan ook heel wat geld werd gedoneerd aan Designers Against AIDS en YouthAids. Daarnaast was Rihanna ook twee keer het gezicht van de Viva Glam lipstick campagne van MAC. Die eerste campagne in 2013 bracht maar liefst 60 miljoen dollar op voor vrouwen en kinderen met AIDS

Coronavirus

En ook nu doet Rihanna een aardige duit in het zakje. De zangeres heeft een eigen stichting, deze is vernoemd naar haar grootouders, de Clara Lionel Foundation. Met die stichting doneert ze bijna 5 miljoen euro aan verschillende instanties om ze bij te staan in hun strijd tegen het virus. De grote som is voor verschillende instellingen in onder meer de Verenigde Staten, Haïti en Malawi.

 

Het bedrag wordt verdeeld onder de wetenschap voor onderzoek naar de oorzaak en de oorsprong van het coronavirus, medische- en beademingsapparatuur aan te kopen en onderzoek naar de ontwikkeling van een vaccin en medicatie tegen het dodelijke virus.

 

Ook steunt Rihanna’s organisatie voedselbanken. De directeur van de Clara Lionel Foundation vindt het erg belangrijk om vooral armere mensen te steunen. “Zij zullen het hardst worden geraakt door deze pandemie”, klinkt het.

Lukaku

Ook Rode Duivel Romelu Lukaku toont zich van zijn gulste kant. Hij schenkt 100.000 euro aan het San Raffaele-ziekenhuis van Milaan. Dit ziekenhuis is het zwaarst getroffen door het coronavirus. Noord-Italië is op dit moment de regio die wereldwijd het zwaarst lijdt onder het coronavirus. Lukaku speelt sinds zomer 2019 in Milaan en zit ook zelf al twee weken in quarantaine. Ook hij is dus solidair! 

"In deze moeilijke tijden moeten we verenigd zijn en thuis blijven", zegt Lukaku. "Italië is een ongelooflijk land dat zoveel goede dingen heeft gedaan voor mij en mijn familie. Daarom wil ik dit land helpen door 100.000 euro te schenken aan het San Raffaele-ziekenhuis. Het zou fantastisch zijn als ook jullie de mensen en de ziekenhuizen zouden kunnen steunen. Laten we verenigd blijven. Veel sterkte aan iedereen", vertelde de spits in een videoboodschap op de Twitterpagina van zijn club, Inter Milaan.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!