Rod Stewart speelt met treintjes: "Ik vind het prachtig!"

donderdag 14 november 2019 - 12:04
Rod Stewart
Harry Herd
De Britse zanger Rod Stewart heeft een hobby. Op zijn zolder in Los Angeles heeft hij een complete stad gebouwd met speelgoedtreintjes.

Al 26 jaar houdt Rod Stewart zich bezig met zijn uitzonderlijke hobby. Tussen het zingen door heeft hij op de zolder van zijn stulpje in Los Angeles een Amerikaanse stad nagebouwd waar heel veel modeltreintjes rond rijden. Het is een denkbeeldige stad van net na de tweede wereldoorlog. Met fabrieken, bruggen, schepen, taxi's, enzovoort. Hij vond inspiratie bij de steden New York en Chicago.
De hele stad staat op een tafel van 37 meter op 7 meter. De zolder van zijn huis heeft Stewart hiervoor speciaal laten bouwen. 
Hij hoopt dat hij ooit de hele modelstad kan verhuizen van Los Angeles naar Groot-Brittannië.

Heel wat mensen lachen mij uit met deze dwaze hobby? Maar ik vind het prachtig.

Rod Stewart
Modeltreintjes van Rod Stewart

Extra hotelkamer

90% van de constructie heeft Rod Stewart zelf in elkaar gestoken en gebouwd. Hij had oog voor de kleinste details. Je hoort zelfs de geluiden van de stad als de treintjes hun weg zoeken op de sporen. Zelfs op het voetpad ligt er vuilnis.
Voor de aanleg van de elektriciteit heeft hij hulp gekregen.
Als hij op tournee is, vraagt hij steeds een extra hotelkamer waar hij aan zijn constructies kan verder werken.

Microbe voor modeltreintjes

Rod Stewart was 8 jaar toen hij de microbe voor modeltreintjes in zijn lijf kroop. Tijdens een vakantie met de familie in Bognor Regis aan de Engels kust zag hij in een winkel een prachtige baan met modeltreintjes. Dat wou hij ook. Zeker toen zijn vader zei dat elke man een hobby moet hebben. 

Jools Holland

Rod Stewart is niet de enige muzikant die graag met treintjes speelt. Pianist en orkestleider Jools Holland kan er ook goed weg mee. Net zoals bij Rod Stewart heeft hij ook plaats te kort om al zijn treintjes te laten rijden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!