Rod Stewart wordt 75. 11 redenen om de Britse zanger interessant te vinden

vrijdag 10 januari 2020 - 07:00
Rod Stewart
Jim Dyson
Roderick David Stewart kreeg op 10 januari 1945 een ferme mep op zijn achterwerk. De daaropvolgende kreet was volgens de gynaecoloog het signaal dat er een nieuwe zanger op komst was.

1. Succes bij de vrouwtjes

Rod Stewart is een rokkenjager. Hij had drie trouwboekjes en was daarnaast ook niet vies van ander vrouwelijk schoon. Bij vijf verschillende vrouwen kreeg Stewart in totaal acht kinderen.

2. B-kantje levert eerste solosucces op

Na een aantal muzikale omzwervingen, onder meer bij de groep The Faces, begint Rod Stewart in 1969 aan een solo-carrière. Zijn eerste hit is 'Maggie May', een B-kantje dat vaak op de radio gedraaid werd.

Rod Stewart

3. Herald of Free Enterprise

In 1975 is het terug prijs met het liedje 'Sailing'. Na de ramp met het schip Herald of Free Enterprise in Zeebrugge wordt het een liefdadigheidssingle in 1987. De opbrengst ging naar de Britse overlevenden en nabestaanden van overledenen.

4. Unicef

'Do ya think I'm sexy?' wordt beschouwd als het meest verguisde nummer uit zijn carrière. De oude fans vonden het discoliedje maar niets. Het werd wel wereldwijd een nummer 1-hit . Het bracht Stewart echter financieel niets op, want alle rechten werden geschonken aan het kinderfonds van Unicef.

5. Guinness Book of Records

Rod Stewart gaf in 1994 een gratis concert op het strand van Copacabana. Voor meer dan 3,5 miljoen bezoekers. Dit leverde hem een vermelding op in het Guinness Book of Records
Volledigheidshalve moet er hier bij vermeld worden dat het oudejaarsavond was en dat alle mensen op het strand en de feestvierders meegeteld werden.

Rod Stewart

6. Ridder

In 2006 krijgt Rod Stewart de onderscheiding 'Commander of the order of The British Empire' uit handen van koningin Elizabeth II. Voor zijn culturele en artistieke verdiensten voor het Verenigd Koninkrijk. 
Wanneer hij in 2016 ridder wordt, mag hij 'Sir' voor zijn naam zetten. 

7. Schuurpapier

Rod Stewart is gekend voor zijn schuurpapieren stem. In 2000 moest hij 6 maanden zwijgen na het verwijderen van een kankergezwel in zijn keel. Daarna kreeg hij zijn rauwe stem terug.

8. Voetbal

Rod Stewart is een goede voetballer. Hij begon op jeugdige leeftijd te spelen bij Brentford FC. Momenteel is hij een hevige supporter van Celtic FC uit het Schotse Glasgow. Af en toe schiet hij tijdens zijn concerten nog eens een voetbal in het publiek.

Rod Stewart

9. Rock & Roll Hall of Fame

In 2012 wordt Rod Stewart opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Hij liet zich verontschuldigen voor de ceremonie, omdat 3 dagen eerder zijn huis in Los Angeles getroffen was door een aardbeving. Hij wou zijn familie niet alleen laten.

10. Modeltreintjes

Rod Stewart heeft ook een hobby. Hij is zot van modeltreintjes. In zijn huis in Los Angeles heeft hij op de zolder een complete Amerikaanse stad nagebouwd met speelgoedtreintjes. De hele stad staat op een tafel van 37 meter op 7 meter. 
Als Stewart op tournee is, vraagt hij steeds een extra hotelkamer waar hij aan zijn constructies kan verder werken.

11. Kleurenblind

Vooraleer Rod Stewart bekend werd met zijn muzikaal talent was hij onder meer grafdelver en ontwerper van behangpapier. Hij werd ontslagen toen zijn baas ontdekte dat hij kleurenblind was.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!