Rolf Sanchez zingt 'Ven ven' in 'Radio 2 Bene Bene'

donderdag 29 april 2021 - 07:00
Rolf Sanchez
Radio 2
Twee jaar geleden werd Nederlander Rolf Sanchez in België ontdekt door Belle Perez. Ze namen samen de single 'Qué Hay De Mal' op en die zorgde voor zijn doorbraak in ons land. Definitief doorbreken deed Rolf Sanchez vorige zomer met de hit 'Más Más Más'. In 'Radio 2 Bene Bene' brengt hij 'Ven ven', de opvolger van zijn grote hit die minstens even zuiders klinkt.

Altijd al zanger willen worden

Rolf Sanchez begon op hele jonge leeftijd met muziek. Als kind wist hij al dat hij later zanger wou worden. "Ik weet inderdaad al heel lang dat ik muzikant wou worden. Hoe ouder ik werd, hoe serieuzer ik ook werd in de muziek. Het duurde heel erg lang voor ik van mijn muziek kon leven. Ik heb lang moeten wachten op mijn grote doorbraak en er heel hard voor gevochten. Nu ben ik wel heel dankbaar voor alles wat ik al heb bereikt. Ik ben ook heel erg blij dat ik hier in de studio van 'Radio 2 Bene Bene' mag zijn, want in Vlaanderen voel ik me altijd thuis. Ik lach altijd veel, maar nu nog meer. De interviews zijn hier altijd zo leuk, maar eigenlijk voelen ze meer als gezellige gesprekjes."

Op Koningsdag heb ik een optreden gegeven in de achtertuin van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Rolf Sanchez

Koningsdag

Rolf Sanchez had dinsdag 27 april op Koningsdag een hele drukke en ook speciale dag. "Op Koningsdag heb ik met de Streamers, dat is een concept gecreëerd door Kraantje Pappie en Guus Meeuwis, een optreden gegeven van meer dan twee uur. Dat vond plaats in de achtertuin van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. We hadden 2,5 miljoen kijkers online en hebben daar een record mee verbroken. De koning en koningin hebben zelfs met me gesproken. Dat ging vooral over muziek en over het feit dat het spijtig is dat Koningsdag dit jaar zonder alle mensen gevierd moet worden. De koningin is afkomstig van Argentinië, dus ik heb ook even Spaans gesproken met haar. Dat was allemaal wel heel vreemd met alle beveiliging om hen heen. Ik was vanochtend best wel moe, maar ik kwam vandaag met heel veel plezier naar Radio 2, want ik krijg hier veel energie."

Hits in Amerika

Veel jonge mensen kiezen tegenwoordig voor het Engels om songs in te schrijven, maar Rolf Sanchez gaat voor het Nederlands en Spaans. "Ik heb vier jaar lang in Miami gewoond en daar maakte ik ook muziek. Uiteindelijk had ik drie nummer 1-hits in Amerika, maar ik stond zelf nooit helemaal achter de muziek die ik daar gemaakt heb. Een beetje later kreeg ik de kans om mee te doen aan 'Beste Zangers'. Dat is de Nederlandse versie van 'Liefde voor muziek'. Toen ik die kans kreeg ben ik meteen terug naar Nederland gevlogen. Ik wou terug bij mijn vrienden en familie zijn, maar ik wou ook vooral laten zien wat ik kon als zanger. Ik heb resoluut gekozen voor het Spaans en daar heb ik nog altijd geen spijt van." 
 

Acht jaar geleden kwam ik het management van Belle Perez tegen en toen heb ik hen gevraagd of Belle geen song met me wou opnemen, maar ze hebben haar dat nooit gevraagd.

Rolf Sanchez

Belle Perez 

Twee jaar geleden nam Rolf Sanchez een single op met Belle Perez. Dat nummer zorgde voor zijn grote doorbraak in België. "Het grappige is dat ik acht jaar eerder haar toenmalig management al eens had ontmoet in Antwerpen. Ik heb toen de vraag gesteld of Belle eens een single met mij wou opnemen. Haar management zei me dat het niet ging omdat ze het veel te druk had. Acht jaar later zijn onze wegen opnieuw gekruist en hebben we de single 'Qué Hay De Mal' samen opgenomen. Ik vertelde haar dat ik dat acht jaar geleden ook al wou doen en toen zei ze me dat ze daar nooit iets van gehoord had. Mooi om te zien dat onze paden toch nog gekruist zijn."

Grote droom 

Rolf Sanchez kreeg onlangs de kans om een single te schrijven voor Marco Borsato. "Ik heb altijd één droom gehad en dat was samenwerken met John Ewbank. Ik heb die kans gekregen en de comeback-single 'Een moment' voor Marco Borsato met hem geschreven. John heeft Marco Borsato toen gebeld en hem die song opgestuurd. Marco Borsato belde meteen terug en was enorm ontroerd. Hij wou de single onmiddellijk opnemen. Ik dacht dat we het nummer voor Marco hadden geschreven en dat hij het zou zingen, maar toen vroeg hij of ik ook een stukje wou zingen. Hij wou er graag een duet van maken en dat verraste me. Ik was zo blij. Het klikt echt zo goed met hem en ik hoop dat we ooit nog eens mogen samenwerken. We zijn goede vrienden geworden ondertussen en bellen elkaar bijna elke dag. Ik kan hem altijd om advies vragen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!