Sabine Appelmans in de nieuwe podcast 'De Allereerste Keer': "Je kan op elk moment beginnen met sporten, want je lichaam heeft het nodig"

maandag 25 januari 2021 - 08:00
Heb jij al eens geluisterd naar onze nieuwste podcast ‘De Allereerste keer’? Daarin delen Jelle Cleymans, Sabine Hagedoren én Sabine Appelmans hun trucjes om uit je zetel te geraken en aan sport te doen.

Sabine Appelmans staat in de studio in een sportpakje. “Meteen na dit interview ga ik nog twee uurtjes padellen. Dat doe ik op dit moment het liefst. Ik ben er helemaal aan verslingerd! Het is veel makkelijker dan tennis, het is minder technisch en je moet minder afstand afleggen. De baan is wat kleiner. Je bent altijd met vier, dus het is ook een hele sociale sport. Dat is fijn!”

Naast padel houdt ze ook van vele andere sporten. “Ik heb goed leren zwemmen, want ik heb een triatlon gedaan. Ik heb ook goed leren lopen, want dat deed ik niet graag. Ik ga ook heel graag fietsen, vooral mountainbiken. Af en toe ski ik, al ligt dat nu wel stil uiteraard. Maar ook waterskiën doe ik graag.”

"Je lichaam heeft sport nodig"

Sabine Appelmans stopte met tennis spelen op een hoog niveau, maar stopte nooit met sporten. “In mijn geval was het zo dat ik aan het begin van het jaar gezegd had dat het mijn laatste tennisjaar ging worden. Ik kon me daarop voorbereiden, ook mentaal natuurlijk. Maar het sporten stopt eigenlijk nooit. Je lichaam is er zo op gesteld en heeft het nodig. Niet enkel je lichaam, maar ook mentaal heb ik het nodig om te blijven sporten. Als ik een paar dagen niets doe, voel ik dat ik minder goed in mijn vel zit. Ik krijg een korter lontje. (lacht) Ik heb het echt nodig. Het is pure ontspanning en meditatie. Ik vergeet de tijd en denk niet aan andere dingen. Het is goed voor je gezondheid.

Sporten is voor mij pure ontspanning en meditatie. Ik vergeet de tijd en denk niet aan andere dingen. 

Sabine Appelmans

Beginnen met sporten doe je zo

“Ik ben zelf begonnen op mijn 6de. Mijn eigen kinderen sporten minder intens, hoewel mijn jongste op de sportschool heeft gezeten voor voetbal. Nu niet meer, maar hij speelt intussen ook padel op hoog niveau. Mijn oudste doet liever andere sporten, maar is ook wel actief. Zij rollerskate heel graag. Het helpt als je het sporten van thuis uit meekrijgt. Bij ons is dat een deel van ons sociaal leven. Wij spreken vaak af met vrienden om te gaan sporten. Of we gaan eerst wandelen en daarna samen iets drinken. Dat zagen mijn kinderen van jongs af aan ook wel.”

“Je kan op elk moment beginnen met sporten. Het is alleen wat makkelijker als je jong begint. Heel wat sporten vragen om specifieke techniek. Als je er jong mee begint, lukt dat. Maar wandelen kan je op elke leeftijd mee beginnen en je geniet er enorm van. Ben je een sociale sporter? Vraag eens rond bij je vrienden of sluit je aan bij een club. Zoek aansluiting bij een groep mensen.”

 

Heb je nog dat laatste kleine duwtje nodig om voor die eerste keer te gaan sporten? ‘De Allereerste Keer’ kan je beluisteren via de app van Radio 2 of via je favoriete podcast-app.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!