Schaap Mieke bevalt van vijfling

donderdag 14 maart 2019 - 16:33
Op de boerderij van Silvère en Marie-Hélène konden ze hun ogen niet geloven: hun schaap Mieke kreeg vijf lammetjes!

Met elk geboren lammetje groeide het ongeloof van de trotse eigenaars. "Twee is normaal, dit jaar zijn er ook al een paar drielingen, maar vijf, dat is uitzonderlijk," vertelt een gelukkige Silvère Dhaese. De kans dat een schaap een vijfling baart is dan ook één op een miljoen.

Boerin Marie-Hélène vertelt: "Er komt er eentje, een tweede, oké. Dan had mijn man nog eens gevoeld, hij zei dat er nog eentje op komst was. Goed, nog eens drie, dachten we. Toch nog eens voelen, zei hij dat er nog pootjes zaten!  En dus nog een vierde. En dan nog een vijfde! Dat was echt extra... Wij waren echt overdonderd op dat moment!" 

Papflesjes geven 

Vijf kindjes voor één mama is een hele uitdaging. Daarom helpen Silvère en Marie-Hélène graag een handje en geven ze de lammetjes elke paar uur een flesje. Boerin Marie-Hélène verklapt dat ze gewone koemelk drinken. "Maar met een beetje suiker, voor de smaak!"

De kleine beestjes gaan alvast een prachtige toekomst tegemoet. Ze mogen samen groot worden en spelen in de wei. Een naam hebben ze voorlopig nog niet allemaal, maar het jongetje mag zich alvast David gaan noemen. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!