Schilderijen van Bruegel krijgen nieuw leven

donderdag 6 juni 2019 - 08:00
Beyond Bruegel
Grootse expo rond de 450ste verjaardag van de dood van Pieter Bruegel de Oude

2019 is een belangrijk jaar voor de kunstliefhebber want op 9 september 1569 overleed in Brussel Pieter Bruegel de Oude, één van de Vlaamse grootmeesters. Zijn dood wordt dit jaar herdacht met 'Beyond Bruegel' in het Dynastiepaleis op de Kunstberg in Brussel.

'Beyond Bruegel’ is een innovatieve kunstbeleving waarbij nieuwe technologieën en de klassieke werken van Bruegel zich verenigen en de kunstbeleving naar een hoger niveau tillen. In het eerste deel van de expositie kan de bezoeker zich in een multimediale setting verdiepen in het leven en oeuvre van de schilder. Vervolgens dompelt een geanimeerde 360-graden projectie je onder in de wondere wereld van de meester. Hier bezichtig je zijn werken niet zonder meer, maar wandel je er als het ware doorheen: het éne moment bevind je je tussen het leger van de Dulle Griet, het andere op een schip aan de voet van de Toren van Babel. Personages uit Bruegel’s oeuvre komen tot leven en maken je deel van zijn grenzeloze verbeelding.

Win een speciaal arrangement tijdens 'Beyond Bruegel'

'Beyond Bruegel' moet je eigenlijk met je eigen ogen gezien hebben en daarom nodigt Radio 2 jou en je partner graag uit voor een speciaal arrangement op zaterdag 29 juni. Je wordt die dag rond de middag verwacht in het prachtige Dynastiepaleis voor een rondleiding met een ervaren gids. Na dat bezoek wordt je uitgenodigd voor een diner ter plaatse met alles erop en eraan. Het enige wat we nu nog nodig hebben is een correct antwoord op onderstaande vraag!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!