Sennek zingt 'A matter of time' en 'Rise like a phoenix' van Conchita Wurst

donderdag 20 mei 2021 - 07:00
Sennek
Radio 2
De sympathieke Laura Groeseneken is Sennek. In 2018 vertegenwoordigde ze ons land met haar liedje 'A matter of time' tijdens het Eurovisiesongfestival in Portugal. In 'Radio 2 Bene Bene' brengt ze het prachtige nummer nog een keer en waagt ze zich ook aan 'Rise like a phoenix' van Conchita Wurst, het nummer dat in 2014 won voor Oostenrijk.

Belgische inzending in 2018 

Drie jaar geleden maakten we kennis met Laura Groeseneken, ofwel Sennek. Ze ging voor ons land naar het Eurovisiesongfestival in Lissabon. "Ik kan amper geloven dat het al drie jaar geleden is. De tijd vliegt echt. In die drie jaar heb ik wel nog heel veel bijgeleerd. Als ik nu kijk naar de beelden van toen, dan zie ik echt een jong veulentje staan. Ik ben veel volwassener nu. Ze hadden me al een paar keer gevraagd voor ik effectief ja heb gezegd. Toen ze me de derde keer vroegen, zag ik het als een teken. Het moest gewoon zo zijn en de rest is geschiedenis. De eerste keer dat ze me vroegen, was ik nog maar 21 en dat was veel te jong. Je hebt toch een bepaalde leeftijd nodig om al die druk aan te kunnen. Toen ik dan uiteindelijk ging, was ik 28 en stond ik veel sterker in mijn schoenen. Het is absoluut een stressvol moment, maar je bent goed voorbereid en je weet heel goed wat je moet doen. Nadien viel ik echt in een zwart gat, want ik had alles aan de kant gezet voor die drie minuten op het Eurovisiesongfestival."

A matter of time

Sennek bracht in 2018 'A matter of time', een liedje waar Alex Callier ook een zeg in had. "Het is al drie jaar geleden dat ik 'A matter of time' nog gezongen heb. Toen ik het nummer aan het repeteren was, besefte ik pas hoe moeilijk dat liedje eigenlijk is. Ik vraag me nu echt af wat ik mezelf toen heb aangedaan. Het nummer is geschreven samen met Alex Callier, die dit jaar met Hooverphonic in Rotterdam is. 'The wrong place' is ook heel mooi liedje, maar wel iets makkelijker. (lacht)"

Het was heel moeilijk om mijn favoriete nummer te kiezen uit de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival. 

Sennek

'Rise like a phoenix' in de versie van Sennek 

Ook Sennek vroegen we om haar favoriete nummer uit de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival te brengen. Ze koos voor 'Rise like a phoenix' van Conchita Wurst, een nummer dat het in 2014 heel goed deed. "Het was heel moeilijk om er eentje te kiezen. 'Rise like a phoenix' ligt een beetje in dezelfde stijl als 'A matter of time' en het is ook een symbolisch nummer in deze tijden en daarom heb ik het gekozen." 

Toekomstplannen 

Sennek hoopt snel terug naar concerten te kunnen gaan kijken, maar zelf gaat ze ook een theatertournee doen. "Ik hoop op van die gezellige jazzconcerten in een bruine kroeg waar je tot 4 uur 's nachts met een rode wijn aan een tafeltje zit. (lacht) Ik ga het in de begin zeker nog rustig aan doen als toeschouwer. Zelf ga ik ook op tournee met allemaal nummers uit de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival. We gaan er een gezellige tournee van maken langs verschillende theaters. Het wordt een leuke mix tussen oude en nieuwere nummers. Die gaan we in een nieuw jasje steken. Er zitten zeker ook Belgische nummers tussen. Ik heb een lijstje opgesteld met mijn favorieten en daar schrijven we momenteel nieuwe arrangementen voor." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!