Serdar en zijn kerstboom: "Ik ben moslim én ik hou van Kerstmis. Maar niet van kerstmuziek, alleen van Mariah Carey..."

dinsdag 17 december 2019 - 16:17
Serdar Karatas is moslim en zet al vijf jaar een kerstboom. Niet omwille van zijn geloof, maar wel voor de gezelligheid én voor de kerstboodschap.

Een kerstboom is gezelligheid

"Ik zet al vijf jaar lang een kerstboom voor de gezelligheid", vertelt Serdar aan David in Spits. "Ik zet die samen met mijn nichtje, dat is goed voor de band tussen ons. Waarom zet ik een kerstboom? Alleen voor de gezelligheid en de sfeer. Ik zet geen beeldjes onder de kerstboom."

Ook moslims gaan naar de kerstmarkt

"In het begin kreeg ik wel eens slechte opmerkingen", vertelt Serdar. "Mensen zeggen dan: 'Je bent toch Turk en moslim, dat doe je toch niet'. Maar dan zeg ik dat we in Turkije toch ook feestverlichting ophangen op deze dagen. En dat we allemaal naar de kerstmarkt gaan. Maar die opmerkingen hoor ik nu nooit meer."

Ik denk echt dat de kerstboom mensen bij mekaar kan brengen

Serdan

Ik doe het al vijf jaar

 "Als kind mocht ik dat niet doen", herinnert Serdan zich. "Ik vond dat héél erg. Maar nu ik volwassen ben en alleen woon, zet ik dus al vijf jaar een kerstboom. Mijn moeder is een paar weken geleden nog hier geweest en heeft niks gezegd, ze is dat intussen al gewoon van mij."

Een kerstboom brengt ons bij mekaar

"Ik denk echt dat de kerstboom mensen bij mekaar kan brengen. Gewoon op een goede manier, los van je geloof, samenkomen om mekaar te helpen. Die boodschap vind ik wel belangrijk"

Kerstmuziek? Alléén Mariah Carey!

"Kerstmuziek, sorry, die vind ik vreselijk", lacht Serdan. "Die zet ik niet op! Alleen 'All I want fort Christmas is You' van Mariah Carey, dat mag wel!"

Serdan en zijn kerstboom

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!