Showbizz Bart over de nieuwe app Clubhouse: “Het draait echt om praten met elkaar”

dinsdag 23 februari 2021 - 17:40
Voor wie Twitter of Facebook beu is, bestaat er nu een nieuwe chatapp: Clubhouse. Deze app neemt toe aan populariteit. Maar wat kan je er nu juist beleven? Showbizz Bart, die zelf Clubhouse gebruikt, geeft toelichting in 'Spits met David'.

Showbizz Bart gebruikt de app zelf al een tijdje. “Als er iets nieuws uitkomt, wil ik dat meteen uitproberen. Ik heb de app gedownload en ben er mee aan het experimenteren. Het is zoals de naam het zelf zegt: een gezellige club waar je virtueel kan praten met anderen. Dat is wel opvallend: je hoeft niets in te tikken in een chat. Het draait echt om een live gesprek dat aan de gang is. Je kan het zien als een huis met verschillende kamers. Als het onderwerp van een kamer je interesseert, dan kan je naar binnen. Er kunnen tot 5.000 mensen in zo een kamer binnentreden. De organisator van die ene kamer zal dan alles modereren. Er zijn een drietal mensen aan het woord en de rest luistert. Je komt dus om te luisteren, en als je wilt participeren kan je een virtuele hand opsteken door op een knop te duwen."

Concentratie vereist

"Het is eigenlijk wel intensief. Bij Instagram en Facebook kan je ondertussen andere dingen doen. Die apps staan vaak open wanneer je kookt of tv kijkt. Bij Clubhouse lukt dat niet, want je moet je concentreren. Je luistert naar wat andere zeggen en als je zelf wilt participeren, vraagt het wel tijd. Je duidt aan het begin je interesses aan. Ik krijg veel radiogerichte uitnodigingen en gesprekken over koken aangeboden. Ook krijg ik zaken als mediteren, boekentips, enzoverder. Ik vind het echt wel boeiend."

Exclusief?

Clubhouse werkt op uitnodiging. Je kan je dus niet zomaar aanmelden. Hiervoor moet iemand die de app al gebruikt, jou een verzoek sturen. “Het is dus zeker niet heel exclusief. Iedereen kan iedereen binnenlaten. En tegenwoordig kent iedereen wel een persoon die de app gebruikt. Hierdoor kom je wel in contact met mensen die je al kent. Het is een fenomeen van zijn tijd. Nu we niet op café mogen om met elkaar te praten, kan je hier nieuwe mensen leren kennen. Je kan in contact komen met heel interessante personen van over de hele wereld, en dat kan natuurlijk niet op café."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!