Slachtoffer stalking: "Toen ik hoorde dat hij een huurmoordenaar had gevonden, ben ik naar het buitenland gevlucht"

woensdag 6 november 2019 - 17:09
Getty Images
Elke dag zijn er 60 aangiftes van belaging of stalking en al te vaak monden die ook uit in moord. Spits kon anoniem spreken met een vrouw die het zelf heeft meegemaakt en ternauwernood aan de dood is ontsnapt

Prins op het witte paard

"Ik was nog jong toen we mekaar leerden kennen en hij was de prins op het witte paard. Maar dan begon het fout te gaan in kleine dingen. Hij begon mij te isoleren van mijn familie, deed heel lief tegen mij maar kon op elk moment ontploffen. Dat ging van de ene seconde op de andere. Hij begon dan te brullen en te tieren, zijn gezicht dicht bij mij. Of hij griste een wijnfles van tafel en gooide die stuk tegen de muur."

Mijn schuld?

"Twintig jaar heb ik gezwegen uit schaamte, alsof het mijn schuld was dat ik bleef. Beschaamd dat ik hem telkens weer geloofde. Hij heeft me op een bepaald moment zelfs proberen te vergiftigen met antidepressiva in mijn fruitsap."

Huurmoordenaar

"Toen ik ben weggegaan, begon de stalking. Hij vroeg aan iedereen om mij te volgen, mijn apotheker die ik goed kende, iedereen. Ik ben dan op 20 kilometer gaan wonen maar hij vond mij toch. Hij heeft mij twee jaar gestalked en uiteindelijk is zijn broer, mijn beste vriend, mij komen vertellen dat hij een huurmoordenaar had gevonden. Ja, toen was het tijd om in één nacht te vertrekken en van land te veranderen."

Zwijg niet, praat er over

"Mijn echtgenoot is overleden, zes maanden na de scheiding. Daardoor heeft het voor mij een soort afsluiting gekregen. Mijn fout was dat ik twintig jaar heb gezwegen. Dat is géén goed idee. Praat erover!"

Anoniem

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!