Soulsister krijgt een Lifetime Achievement Award tijdens de MIA's

dinsdag 26 april 2022 - 12:00
Soulsister
Radio 2
Soulsister wordt geëerd met een Lifetime Achievement Award op de Music Industry Awards (MIA's). De groep van Paul Michiels en Jan Leyers neemt tijdens de liveshow de onderscheiding in ontvangst voor zijn indrukwekkende muzikale carrière.

The way to your heart

In 1986 werd Soulsister opgericht. Aanvankelijk met veel moeite probeerde Jan Leyers Paul Michiels te overtuigen om een nieuwe groep te starten. "Samen gaan we de wereld veroveren!". De eerste groepsnaam was 'The Soul Sisters'. Twee jaar later was het zover en werd het liedje 'The way to your heart' een immense hit in Europa en ver daarbuiten. Ze haalden zelfs een notering in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ook hun eerste album 'It takes two' opende veel deuren.

Samen gaan we de wereld veroveren!

Jean Leyers

Heat

Het is hun tweede plaat 'Heat', waarop ze pop en soul verenigen, die zal uitgroeien tot een van de meest succesrijke albums in de Belgische popgeschiedenis. De reacties op het album overtreffen de stoutste verwachtingen. In de winkels zorgt ‘Heat’ voor een stormloop. De singles ‘Through before we started’, 'Facing love', 'Well Well Well' en 'She's gone' worden heel veel op de radio gedraaid. Er volgden nog wijzigingen wat de groepsnaam betreft. 'The Soul Sisters' werden 'Leyers, Michiels & Soulsister' en definitief 'Soulsister'. 

Met Sting op tournee

Nadien volgen nog de albums 'Simple rule' en 'Swinging like big dogs'. In 1993 speelden Leyers en Michiels zelfs het voorprogramma tijdens zijn Europese tournee. 

Radio 2 Eregalerij

In 1995 begint een sabbatperiode voor Soulsister. Paul Michiels en Jan Leyers beginnen hun eigen solo-projecten. Na 12 jaar komen Paul en Jan terug samen voor een vervolg van hun gezamenlijk project tot grote vreugde van hun vele fans. Ze treden nog steeds samen op en schrijven nieuwe nummers. Tijdens de Radio 2 Eregalerij krijgen Jan Leyers en Paul Michiels in Oostende 'Een leven vol muziek'.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!