Soulsister speelt legendarisch album "Heat" uit 1990 helemaal in Ancienne Belgique

vrijdag 13 september 2019 - 13:24
Soulsister
In de Rewind-reeks zal Soulsister het klassieke album 'Heat' spelen. Van het eerste tot het laatste nummer.

In 2007 lanceerde de Ancienne Belgique voor het eerst een '◄◄ REWIND'-concert. Daarbij spelen Belgische artiesten integraal hun klassiek album. Langspelers die in het collectieve geheugen gegrift zijn. Wegens groot succes werd het een reeks van concerten.

Heat

Op 12 maart 2020 is het de beurt aan Soulsister. Jan Leyers en Paul Michiels spelen dan elk liedje van hun tweede album 'Heat'. Het zal dan ook 30 jaar geleden zijn dat deze cd in de winkel lag.
Het publiek leerde 'Heat' kennen via de hits ‘Through before we started’, 'She's gone', ‘Well well well’ en ‘Facing love’.

Steve Winwood

Voor dit album werd er op geen euro en muzikant gekeken. Er waren maar liefst 19 muzikanten bij de opnames betrokken. Zelfs Steve Winwood deed mee.
De manager van de groep, Michael Lang, besliste ook dat de groep voortaan Leyers, Michiels & Soulsister zou heten.

Eerdere REWIND-concerten  

Tijdens de eerdere ◄◄ REWIND-concerten konden we reeds kennismaken met ‘The Ideal Crash’ van dEUS, ‘The Kids’ van The Kids, ‘Op zoek naar romantiek’ van Guido Belcanto, ‘Jonge Helden’ van Arbeid Adelt!, ‘Gorky’ van Gorki, ‘1981-1984’ van The Neon Judgement,‘Royalty in Exile’ van The Scabs, ‘Nooit meer drinken’ van Raymond van het Groenewoud, ‘De Mens’ van De Mens, ‘The Ship’  van Luc Van Acker, ‘Une ball dans la tête’ van De Puta Madre, ‘Hè Hè’ van Jan De Wilde, ‘Laïs’ van Laïs en ‘Struggle for Pleasure’ van Wim Mertens.
 

Meer weten over leven en werk van Soulsister? Lees de volledige bio via de link hieronder op Viva Vlaanderen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!