Speel mee en ontdek hoe jij de biodiversiteit in je tuin kan helpen!

woensdag 21 april 2021 - 11:00
Stel je voor dat er op aarde alleen maar bijen zouden zijn. Of rozen. Hoe zou de wereld er dan uitzien? En vooral: zou dat werken, leefbaar zijn? Neen, dus. Om 'echt' leven te hebben, is er diversiteit nodig, zogenaamde biodiversiteit. Denk aan het zuiveren van water en lucht, de productie van zuurstof, het vruchtbaar maken van de bodem, de bestuiving van bloemen voor fruit, groenten, koffie en chocolade.

En hoe diverser de natuur is, hoe meer verschillende soorten planten en dieren er zijn, hoe hoe gezonder onze planeet is. Gezonder en dus sterker en meer bestand tegen problemen zoals klimaatverandering. 

Elk beetje helpt!

Dat het niet zo goed gaat met de biodiversiteit op onze planeet is jammer genoeg niets nieuws. Al is er ook goed nieuws want we kunnen allemaal ons steentje bijdragen om het tij te keren. Hoe? Met kleine zaken, kleine daden die voor iedereen goed zijn. Voor ons, de planten en de dieren. Want zoals we weten: elk beetje helpt!

Ook in de tuin kan jij het verschil maken. Speel mee met onze quiz en ontdek hoe ook jij de biodiversiteit een handje kan toesteken! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!