"Speel niet te veel zelf voor kapper, dan hebben de professionele kappers achteraf nog méér werk"

maandag 23 maart 2020 - 16:43
Niemand krijgt uitgelegd waarom kappers nog mogen openblijven. Social distancing is bij de kapper gewoonweg onmogelijk. En daarom zijn er intussen wel al heel wat salons gesloten en beginnen mensen thuis zelf kapper te spelen.

David Van Ooteghem belde in Spits met Francesco Vanderjeugd van de Open VLD, zelf kapper en met Victoria van Victoria Sizors in Meerbeek.

"Ik heb mijn salon gesloten", vertelde Francesco Vanderjeugd. "Dat was geen gemakkelijke beslissing, je hebt mensen die bij je werken, en wat met al je maandelijkse kosten? Maar ik kan natuurlijk de veiligheid van mijn personeel en klanten niet garanderen. Dus waarom er geen verplichting is om te sluiten is mij onduidelijk; Eerst moesten de salons dicht op zaterdag, dan mochten ze wel weer open met één klant per keer; We hebben duidelijkheid nodig. Je kan bij de kapper de social distancing regel gewoonweg niet naleven."

Wat dan wél met je haar?

"De klanten raad ik aan om toch geen ongelukken met hun haar te veroorzaken", zegt Francesco. "Want dat zit er wel in. Als je al zou gaan knippen, gebruik dan, toch voor de mannen, een tondeuse maar zet die niet te kort. " 

Instructies op maat

Victoria van Victoria Sizors in Meerbeek heeft er iets op gevonden. "Wij zijn homekits aan het maken. Voor een doe-het-zelf haarkleurbeurt. En we zijn aan het werk om er een filmpje bij te maken. En dat helpt onze klanten echt wel. Er zijn natuurlijk limieten aan het zelf proberen. Ga niet naar de supermarkt en gebruik zomaar elk product. Dan hebben wij professionele kappers veel meer werk achteraf."

Acht weken zonder kapbeurt?

"Acht weken is lang natuurlijk", zegt Victoria. "Maar zelf knippen is moeilijk. Als je een uitdunschaar hebt, lukt dat nog wel en rond de oren ook misschien. Maar een héél kapsel...?"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!