Spring-in-'t-veld Bryan Adams mag 60 kaarsjes uitblazen

dinsdag 5 november 2019 - 10:19
Bryan Adams
Mike Lewis
De Canadese zanger en muzikant Bryan Adams mag voortaan 60 verjaardagskaarsjes uitblazen.

In het Canadese Ontario gaf op 5 november 1959 een gynaecoloog een kind met de naam Bryan Guy Adams een ferme tik op zijn achterwerk. De keel ging open en de conclusie was: deze wordt ooit nog een zanger.
Als zoon van Britse diplomaten trok Adams de wereld rond. Hij zag de zon opkomen in Lissabon, Wenen en Tel Aviv. Als tiener keerde hij terug naar Canada, waar hij de muzikale microbe goed te pakken heeft. 
De hele wereld leerde hem in 1984 kennen met het album 'Reckless'. Met daarop de hits 'Heaven', 'Run to you' en 'Summer of 69'.

Robin Hood

In 1991 heeft hij bij ons de 'Hit van het jaar' te pakken met '(Everything I do) I do it for you'. Hij stond er mee 11 weken op 1 in de Radio 2 Top 30. Het liedje hoorde bij het film 'Robin Hood: Prince of Thieves' met Kevin Costner in de hoofdrol.
Bryan Adams wordt ook door andere filmregisseurs gevraagd om een liedje van hem aan hun soundtrack te voegen. 'Have you ever really loved a woman?' kon je meezingen bij de aftiteling van de film 'Don Juan DeMarco'. 
Bij 'The Three Musketeers' hoorde het liedje 'All for love'. Waarbij Adams de vocale steun kreeg van Rod Stewart en Sting.

Fotograaf

Bryan Adams is niet alleen een gevierd muzikant. Hij is ook een filantroop en fotograaf. Voor het fotoboek 'Made in Canada' nam hij in 1999 foto's van 90 negentig vooraanstaande landgenoten. Hij portretteerde onder andere Pamela Anderson, Joni Mitchell, Linda Evangelista, Alanis Morissette, K.D. Lang, Sarah McLachlan, Céline Dion en Shania Twain. Alle opbrengsten gingen naar de Canadese stichting voor borstkankerbestrijding.
Ook kreeg Bryan Adams de Britse koningin Elizabeth, Hillary Clinton, Mick Jagger, Pink, Amy Winehouse en Victoria Beckham voor zijn lens. 

Summer of 69

Eén van de grootste hits van Bryan Adams is 'Summer of 69'. Logischerwijze wordt daarbij gedacht aan de zomer van 1969. Maar toen was Bryan Adams net geen 9 jaar. Het liedje heeft een andere betekenis. Voor Bryan Adams verwijst het getal 69 naar het sexuele standje soixante-neuf
 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!