Stan Van Samang: "Het smerige virus zorgt ervoor dat artiesten niet aan de lokroep van het podium mogen toegeven. Dat is verschrikkelijk!"

dinsdag 2 juni 2020 - 15:22
Stan Van Samang
VRT
Op maandag 1 juni tijdens Bene Bene zag je Stan Van Samang en een nieuwe, volle baard die hij liet groeien tijdens de lockdown. Hij mist zijn optredens, én vooral zijn publiek vertelde hij tegen Vanessa Vanhove.

“Ik heb ooit de gevleugelde woorden gesproken: “De persoon die ooit mijn passie afneemt, gaat er niet goed van zijn.” Eigenlijk is dat nu aan het gebeuren. Het smerige Covid-19 virus zorgt ervoor dat muzikanten hun ei niet meer kwijt kunnen. Dat is veel gezegd, maar de lokroep van het podium blijft wel… We kunnen er niet aan toegeven. Dat is verschrikkelijk. Ik kan dat heel moeilijk uitleggen, maar het mag niet te lang meer duren.”

Muziek, familie en knuffels geven mis ik heel hard. Mensen die je graag ziet, terugzien! Ook dat mis ik heel hard

Stan Van Samang

Muzikant én acteur, met weinig vooruitzichten

“Ik hoorde dat ze in de reeks Familie op VTM de bubbels toepassen. Acteurs (en dus collega’s) vormen samen een bubbel. Op deze manier kan je wel samen werken. Toch is dat helemaal niet zo evident, denk ik. Acteur zijn is een contactberoep. Wij werken heel intiem. Niet enkel intiem, maar ook letterlijk intiem. Als dat allemaal niet mag… Dan is het heel erg moeilijk.”

Het is allemaal dragelijk wanneer je een vooruitzicht hebt, dan zijn er opnames, concerten of een lekkere vakantie gepland. Stan heeft een aantal vooruitzichten: “Ik hoop dat ik ze ga kunnen inlossen en waarmaken. Helaas niet de dingen die al lang in de agenda stonden zoals optredens. Vreselijk! Gisteren kreeg ik nog een melding voor een afgelast concert: “Je hoeft je niet te haasten, het is niet druk op de baan! Dat is niet leuk."

“Ik was wel aan een plaat bezig. Ik heb de single ‘River of life’ gekoppeld aan een volledig album. Ik was daaraan bezig in Haarlem. Het is natuurlijk nog steeds niet de bedoeling dat je de grens oversteekt. Ik kan dus ook niet verder werken aan mijn plaat. Ik kan hier thuis wel wat muziek en lawaai maken, maar dat is niet met dat album bezig zijn zoals het zou moeten. Daar kijk ik heel hard naar uit! Als ik weer naar Nederland mag trekken, op afstand natuurlijk. De producer, ikzelf en de gitarist nog een kotje verder. Dat valt wel te regelen, lijkt me. Dat staat in mijn agenda… En misschien eens gewoon thuisblijven? (lacht)”

“Het is wel leuk hoor. Wij hebben een mooie tuin en mogen niet klagen. Maar het podium zou ik heel graag zo snel mogelijk weer beklimmen! Muziek, familie en knuffels geven mis ik ook heel hard. Mensen die je graag ziet, terugzien. Ook dat mis ik heel hard. ‘The river of life’ mag beginnen kolken en stromen!”

Laat ons zeggen dat we het niet eenvoudig hebben, maar anderzijds ook wel. Onze (over)grootouders werden gevraagd om ten strijde te trekken. Wij moeten ocharme thuisblijven

Stan Van Samang

Fulltime huisvader

Stan Van Samang had al een tijd lang een slechte slaper thuis, ondertussen is daar een tweede kindje bij gekomen: “Ik zou zo graag willen zeggen dat mijn nachten ondertussen veel beter zijn. Helaas is dat niet het geval! Onze dochter slaapt beter dan onze zoon. Maar het is nog altijd niet wat het zou moeten zijn. Ik kan niet de uren zeggen dat ik vannacht ben wakker geweest, maar het zijn er een aantal.” Stan Van Samang kan nu letterlijk zeggen: “Mijn thuis is waar mijn Stella (zijn dochter) slaapt.”

Stan Van Samang is even fulltime huisvader geweest: “Ik ben er behoorlijk gek van geworden, maar dat is niet erg. Een beetje ‘loco in the coconut’ zou ons allemaal deugd doen. Laat ons zeggen dat we het niet eenvoudig hebben, maar anderzijds ook wel. Ik zag op Instagram meermaals de post passeren: ‘Onze (over)grootouders werden gevraagd om ten strijde te trekken naar de oorlog.’ Wij moeten ocharme thuisblijven. Dus ja…”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!