Stardust, nieuwe film over David Bowie, maar zonder de hits

dinsdag 27 augustus 2019 - 11:21
Ziggy Stardust
Volgend jaar wordt een nieuwe film over David Bowie in de bioscoop verwacht.

Films waarbij artiesten centraal staan, zijn hip. Na "Bohemian Rhapsody" en "Rocketman", respectievelijk films rond Queen en Elton John, wordt er momenteel gewerkt aan "Stardust", een nieuwe film waarbij David Bowie in de schijnwerpers staat. Of toch tenminste de periode waarbij zijn alter ego Ziggy Stardust belicht wordt.

Zonder de klassiekers

Niet iedereen zal gelukkig zijn met het resultaat. Acteur Johnny Flynn kruipt in de rol van David Bowie. En dat zint de fans niet. Flynn lijkt helemaal niet op Bowie.
"Stardust" zal het ook moeten doen zonder de zegen van de familie van David Bowie. Zij gaven geen toestemming om de muziek van Bowie te gebruiken.
Wel zullen er liedjes te horen zijn van andere artiesten die David Bowie in die periode ook zong.

1971

De makers van "Stardust" benadrukken dat het hen te doen is om die ene periode waarin David Bowie in 1971 naar Amerika reisde en inspiratie opdeed voor de figuur van Ziggy Stardust. Wat voor Bowie een belangrijk keerpunt in zijn leven was.
Het is niet de bedoeling dat iedereen kan meezingen met de klassiekers van David Bowie.

Berlijn

De zoon van David Bowie, Duncan Jones, die niet gelukkig is met "Stardust" is zelf ook filmregisseur. In 2018 maakte hij de sciencefictionfilm "Mute". Daarvoor liet hij zich inspireren door de periode toen hij met zijn vader in Berlijn leefde.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!