Stephanie Planckaert: "Het was makkelijker geweest met een dak er al op, maar zo zijn we niet. Er moet werk aan zijn!"

zaterdag 8 mei 2021 - 10:25
Stephanie en Eddy Planckaert
Sinds vorige zondag kunnen we op Eén opnieuw de avonturen volgen van de familie Planckaert. In 'Wat een week' vertelden Eddy en dochter Stephanie Planckaert dat ze nog steeds vol enthousiasme timmeren aan hun Franse droom, hun Château Planckaert!

In het tweede seizoen zagen we al hoe de mannen naar Frankrijk trokken om de werken verder te zetten, terwijl de vrouwen thuis bleven om de verhuis voor de bereiden. Op dit moment zijn ze samen in België. "Binnenkort gaan we terug naar Frankrijk", vertelt Eddy. "Het dak is zo goed als dicht. Nu moeten de leien er op, en dat zijn er wel wat hoor!"

Het dak is zo goed als dicht. Nu moeten de leien er op, en dat zijn er wel wat hoor!

Eddy Planckaert

Definitieve verhuis?

Of ze er honderd procent zeker definitief gaan wonen als alles klaar is durven ze nog niet zeggen... "We gaan er sowieso heel lange tijd blijven", vertelt Stephanie. "Maar we kiezen er nog voor om het nog niet heel definitief te benoemen. Onze 'Chambre d'hôtes' die we uitbaten in de Ardennen blijft bestaan. Dus het wordt wat op en af reizen en zien of het allemaal lukt. Het is een avontuur!"

Trendsetters

Ondertussen is Staf Coppens een camping aan het uitbouwen in Zweden, Gert Verhulst neemt ons binnenkort op tv mee naar z'n villa in Saint Tropez... De Planckaerts waren trendsetters in Vlaanderen! En ze zijn nog steeds tevreden van hun keuze voor hun kasteel. 
"Het was natuurlijk gemakkelijk geweest als er al een dak op had gelegen", lacht Stephanie. "We hebben gewoon niet verder gezocht. We zijn daar verliefd geworden op dat kasteel en hebben direct beslist. Het was makkelijker geweest met een dak er al op, maar zo zijn we niet... Er moet werk aan zijn!"

We gaan er sowieso heel lange tijd blijven. Maar we kiezen er nog voor om het nog niet heel definitief te benoemen.

Stephanie Planckaert

Afgelopen zondag keken ruim 1 miljoen mensen naar Château Planckaert. Hoe verklaren ze zelf het succes van Château Planckaert? "Niemand weet dat natuurlijk, hoe dat komt. Ik denk dat het vooral de gezelligheid van de familie is, een warme familie die samen aan een droom bouwt", vertelt Eddy. "We komen voor elkaar op, en denken in eenzelfde richting. De harmonie."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!