Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Sterrenchef Bart De Pooter van De Pastorale in Rumst: "Het eerste weekend zit al vol, de mensen kunnen weer komen genieten!"

wo 3 jun. - 3:12

Het is beslist. Op de veiligheidsraad kwam de mededeling dat cafés en restaurants terug hun deuren open mogen zetten vanaf maandag 8 juni. Bart De Pooter van sterrenrestaurant De Pastorale in Rumst is er klaar voor vertelde hij aan David Van Ooteghem in 'Spits'.
Bart De Pooter

Een programma om de veiligheid en gezondheid te garanderen

Stromen de reservaties al binnen, Bart? "Er zijn mensen die niet kunnen wachten. Het eerste weekend is al een succes. Het zal aan ons zijn om de mensen vertrouwen te geven." aldus Bart De Pooter. Hoeveel mensen zullen durven komen naar jouw restaurant? Bart De Pooter: "In De Pastorale hebben we heel ruime tafels staan, waarbij de afstand gegarandeerd is. We gaan 2 tafels wegnemen en we  hebben besloten om 3 privaterooms, een kleine cocon of bubbel waar tot 10 mensen samen de maaltijd kunnen nuttigen, bij te bouwen. We hebben niet tot vandaag gewacht om ons restaurant onder de loep te nemen en te bekijken hoe we de mensen meer vertrouwen kunnen geven. Zowel voor de gasten als voor het personeel hebben we een programma opgesteld waarbij de veiligheid en de gezondheid gewaarborgd kan worden en blijven."

Laat op de hoogte van de maatregelen 

Wordt het allemaal duurder in De Pastorale? Bart De Pooter: "De prijzen blijven hetzelfde. Er kunnen hier en daar wel kleine aanpassingen zijn. De mensen moeten nog altijd kunnen genieten van de maaltijd. Ze moeten niet gestraft worden. We werden heel laat van de maatregelen op de hoogte gebracht. Twee dagen geleden hebben we van Horeca Vlaanderen een gids gekregen met een aantal maatregelen. Maandag 8 juni is heel kortbij. We hadden het graag iets langer willen voorbereiden. Als je bijvoorbeeld een BTW-aanpassing wil doen, realiseer je dat niet van vandaag op morgen."

Garantie voor de extra-service

Zijn financiële tegemoetkomingen belangrijk? We horen economen zeggen dat de opstart geen startschot voor de horeca zal zijn, maar wel een nekschot. Heb je schrik dat de opstart verkeerd zou uitdraaien? "Het is ieders bezorgdheid om zijn restaurant vol te krijgen. Wij maken gebruik van de technische werkloosheid. We gaan met 2 teams werken en als er iemand ziek wordt, willen we snel schakelen. Dat zijn inspanningen die iets meer kosten, We hebben hiervoor iemand speciaal aangenomen om te kunnen garanderen dat de extra-service van een 2-sterrenrestaurant verzekerd blijft.", vertelde Bart De Pooter nog.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet