Stijn in Wonderland: "Wake up and make love with me" van Ian Dury: de ideale plaat om iedereen op de dansvloer te krijgen

maandag 9 september 2019 - 15:45
Ian Dury
Stijn Meuris geeft op een eigenzinnige wijze tekst en uitleg bij de klassiekers van de pop en rock.

Stijn Meuris: "Wake up and make love with me": hoe goed is dit ! Eigenlijk zat Ian Dury altijd al hoog in mijn hart.  En niet alleen omwille van zijn muziek, maar ook omwille van zijn figuur. Hij was de zoon van een Londense buschauffeur en groeide op in een armtierig gezin. Bovendien leed hij aan polio, wat hem deels verlamde. Maar dat heeft hem nooit tegengehouden om fantastische muziek te maken. Hij heeft maar een vijftal grote hits gehad, zoals "Sex and drugs and rock'n'roll", "Wake up and make love with me" en "Hit me with your rhythm stick". Maar Ian Dury was een doorzetter.
Op een rare manier doet hij mij altijd aan Joe Cocker denken. Die min of meer hetzelfde verleden had.  Britten die ongegeneerd de funk en de disco beoefenen, het heeft dikwijls iets geforceerds. Maar niet bij Ian Dury en zeker niet bij dit nummer . "Wake up and make love with me" is de perfectie qua blanke funk. Hoekig, geweldige baslijn, speelse toetsenpartijen en daarover dus die ongedwongen zang van Ian Dury. Ideale song om een fuif enige dans te bezorgen."

Eigenlijk zat Ian Dury altijd al hoog in mijn hart.  En niet alleen omwille van zijn muziek, maar ook omwille van zijn figuur.

Stijn Meuris

Ian Dury

Ian Dury werd in 1942 geboren en was een zoon van een Londense buschauffeur. Hij leed aan polio en was daardoor gedeeltelijk verlamd.
In de jaren 90 werd hij ambassadeur van Unicef. Samen met Robbie Williams ging hij naar Sri Lanka om de verspreiding van polio te helpen te voorkomen.
Ian Dury overleed in 2000 aan de gevolgen van leverkanker. Hij was amper 58 jaar.
De grootste hits van Ian Dury & The Blockheads waren "Sex & drugs & rock ’n roll", "Wake up and make love with me", "Profoundly in love with Pandora" en "Hit me with your rythm stick".
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!