Stijn Meuris over ABC: 'All of my heart' is een ballad voor mensen met snelle benen'

vrijdag 13 december 2019 - 15:40
ABC
Good Music Guide
Stijn Meuris bespreekt op geheel eigenzinnige wijze de grote klassiekers uit pop en rock

Stijn: 'Dit nummer is misschien wat kantje boord, het zit zowat aan de kitchkant, ruim voorzien van galm en glitter maar toch een fantastisch nummer, een dijk van een song: 'All of my heart'. Zo heb ik er veel minder moeite mee, het gaat over de kwaliteit van de muziek. ABC was afkomstig uit Sheffield, ze hadden één goed en welgevuld album namelijk 'Lexicon of love' met daarop een aantal hits waarvan dot er ééntje was. Ik had ook 'The look of love' of 'Poison Arrow' kunnen kiezen maar dit zit echt in mijn hart. Ik vind dat schoon en het doet mij op een rare manier aan Kerstmis denken, er zitten opvallend veel belletjes en rinkelkes in. Groots qua sound, aanpak, produktie en arrangementen en een schitterende zanglijn. Die Martin Fry was echt een straffe zanger en heel dat nummer bestaat van begin tot einde uit melodie, je zou het een ballad kunnen noemen maar dan wel één voor mensen met snelle benen.'

Stijn Meuris over 'All of my heart' van ABC

A B C en Martin Fry

Eind jaren '70 bestond in de Britse stad Sheffield het groepje 'Vice Versa' dat wat later door journalist Martin Fry werd geïnterviewd. Kort daarna werd Fry door de bandleden gevraagd om mee in de groep te stappen, iets wat hij maar al te graag deed. In 1980 kreeg de groep de naam ABC en Martin werd de leadzanger. Twee jaar later verscheen hun eerste album 'Lexicon of love' met daarop de wereldhits 'Poison Arrow', 'The look of love' en dus 'All of my heart'. 

De groep had een sterke live reputatie en werd dan ook voor verschillende (retro)festivals uitgenodigd, tegenwoordig nog steeds trouwens en de stem van Martin Fry is nog geen haar veranderd. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!