Stijn Meuris over Boston: 'Typisch zo een groep die je in Neerpelt en andere gemeenten niet goed mocht vinden'

maandag 11 november 2019 - 15:40
Boston
Pinterest
Stijn Meuris geeft op eigenzinnige wijze tekst en uitleg bij de grote klassiekers uit de rock en pop

Stijn: 'Mogen we eens gek doen in deze rubriek? Je had zo van die groepen destijds die je in Neerpelt en in vele andere Vlaamse gemeenten niet goed mocht vinden. Bon Jovi mocht niet, Toto helemaal niet vroeger, Rush daar had niemand van gehoord en mocht niet, Van Halen die vond ik dan heel erg goed maar er was dus die trits Amerikaanse bands die groepsnamen hadden die op plaatsnamen leken. Een heel lijstje: Chicago, Kansas, America en dus ook Boston en die laatste waren eigenlijk het ergste. Boston was te groot, te glamoureus en die konden vooral geweldig goed spelen. En daar hadden de punkers van mijn tijd geen boodschap aan. Maar laten we nu eerlijk zijn, wat een fantastisch nummer is 'More than a feeling' met die hoge zang, die enorme gitaarsolo's die nooit ophouden en eigenlijk heb ik daar altijd stiekem van gehouden. Het nummer wordt gewoon beter als de zon ondergaat dus nu is het misschien een fout moment maar ik ga het de komende jaren zeker nog vaak opzetten.'

Stijn Meuris over 'More than a feeling' van Boston

Boston

Met 'More than a feeling' was het eigenlijk al meteen raak voor de Amerikaanse groep Boston. Het was de eerste single uit hun debuutalbum en dus hun eerste en enige echt grote hit. Het nummer kwam er nochtans niet zonder slag of stoot, het duurde zomaar even vijf volle jaren vooraleer het op plaat stond. Oprichter en zanger van de groep Tom Scholz had immers geen haast omdat de groep op dat moment (begin jaren '70) nog steeds zonder platencontract zat. 

'More than a feeling' zou gaan over Marianne, het nichtje van Scholz dat hij als kind beschouwde als het mooiste meisje ter wereld en op wie hij stiekem verliefd was. Later zou zij hem duidelijk maken dat ze veel te oud voor hem was en was het meteen gedaan met de grote kalverliefde. Na zowat anderhalve minuut zingt Tom Scholz dan ook letterlijk ' ... see my Marianne walking away ...'. 

Tom Scholtz (72) is nog altijd actief in de muziekbranche en tot 2 jaar geleden trad hij nog regelmatig op met zijn vroegere kompanen Barry Goodreau en Fran Sheehan. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!